Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Nove "antiterorističke" mjere?

I dok se u zadnje vrijeme teroristi zaletavaju vozilima u gomile ljudi i vitlaju noževima, sjekirama i sličnim predmetima, američki "eksperti za sigurnost" donose nove idiotske "anatiterorističke" mjere koje se tiču zabranjenih predmeta u avionima. Ili točnije, kabinama aviona.

Tako su se sada sjetili zabraniti sve elektroničke uređaje veće od mobitela (tablete, laptope, fotoaparate isl.) u kabini zrakoplova, uz izliku da "takvi uređaji mogu u sebi sadržavati eksploziv". No dok je ove prema toj novoj "sigurnosnoj" direktivi zabranjeno unositi u kabinu kao "carry-on" prtljagu, može ih se i dalje bez problema prevoziti u teretnom dijelu kao "checked-in" prtljagu, tako da, ako u nekom takvom uređaju doista ima eksploziva, on će svejedno završiti u avionu, samo na drugome mjestu, i svejedno predstavljati opasnost.

Štoviše, moglo bi se čak dogoditi da takvi uređaji počnu "nestajati" iz prtljage, s obzirom da se radi o vrijednim komadima opreme; takvi slučajevi krađe prtljage su se već događali!

Još je veća glupost ta da se ne radi o generalnoj zabrani, već se ona odnosi samo na točno određene letove iz točno određenih zračnih luka...

U.S. Bans Cameras and Electronics in Cabins of Planes from 8 Countries

Štoviše, i Velika Britanija je nedugo nakon Amerikanaca uvela sličnu zabranu...

Britain introduces electronics restrictions on flights from six countries

No osim što ovakve mjere maltretiraju većinom potpuno nedužne putnike (kao i sve druge slične mjere "prevencije"), nekome tko doista želi na takav način izvesti teroristički napad, takve mjere može zaobići na vrlo jednostavan način - mora samo pronaći drugi aerodrom na koji se te zabrane ne odnose...

Post je objavljen 28.03.2017. u 00:01 sati.