Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crvenikrizvirovitica

Marketing

Dino Pavoković na edukaciji za instruktora spasilačke službe

Ovaj tjedan u Baškoj vodi održava se početna edukacija za instruktora spasilačke službe gdje sudjeluje i Dino Pavoković, inače liječnik i predavač prve pomoći, volonter i član Odbora Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.
Nakon ranije postignutih izvrsnih rezultata na državnim i međunarodnim spasilačkim natjecanjima Dino je predložen na proces napredovanja u instruktora.
Proces edukacije traje dvije godine i sastoji se od sudjelovanju na tečaju za instruktora spasilaca gdje se ocijenjuje javni nastup i održavanje praktičnih tehnika te time sječe instruktorski potencijal, rada sa budućim prstupnicima u spasilačku službu kao instruktor-pripravnik, pisanjem završnog rada i obranom rada pred zborom spasilaca. Nakon edukacije stječe se naziv instruktora spasilačke službe i ekološke zaštite priobalja te ima anganžman u radu Crvenog križa.
Hrvatski Crveni križ na temelju javne ovlasti (Zakon o Hrvatskom Crvenom križu, NN 71/2010) vodi Službu spašavanja života na vodi na temelju međunarodno priznatih standarda, provodi tečajeve za osposobljavanje spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, vodi evidenciju o osposobljenosti spasilaca, instruktora i voditelja spasilačkih postaja, te provodi obnovu znanja i praktičnih vještina spasilaca, te donosi pravila i standarde spasilačkih postaja i provodi procjenu rizika na kupalištima.










GDCK Virovitica


Post je objavljen 24.03.2017. u 12:41 sati.