Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Sherlock Holmes

Nedjelja, 20 sati, ZKM; predstava: "Sherlock Holmes"

"Tata" Sherlocka Holmesa Sir Arthur Conan Doyle

Evo što o predstavi kaže Milana Vuković Runjić: "Čist kao mačka, neuredan kao ludi umjetnik, strastveni uživatelj droga koje u viktorijanskoj i edvardijanskoj eri nisu nikakav bauk, nerazdvojan od lule, cigare, cigarete, u predvečerje Velikoga rata Sherlock Holmes brine samo o tome da raspetlja zadane mu čvorove s vjernim pomagačem, promatračem i pripovjedačem doktorom Watsonom.
Naš ljubitelj istine dosađuje se i saturnski je melanholičan u trenucima kada nema nikakve sfinge u blizini koja bi mu naredila da riješi zagonetku ili da umre....."

Osobno, uvijek mi je bio draži Watson od nedodirljivog Sherlocka, s obzirom da me valjda privlači biti na strani inferiornijih i slabijih (Watson svoju ljudskost pokazuje svojim zaljubljivanjem, čak kasnije i ženidbom; no Sherlock nikoga ne treba. Sam je sebi dovoljan. Njegova Irene Adler je kleptomanka i lažljivica, i Holmes to zna - zato i ne želi produbljivati taj odnos.)

Kad sam prvi put bila u Londonu, otišla sam pronaći Baker Street 221b (inače jedna od najpoznatijih adresa na svijetu!). I uredno našla.:)))))) Muzej Sherlocka Holmesa. Objasnili su mi da do dana današnjeg primaju pisma za Sherlocka i imaju zaposlenike, koji odgovaraju na pisma.....

Kad sam bila mala, tvrdila sam da ću biti Mata Hari, "dobra" špijunka, koja će spašavati svijet...:))))))) O.k, spašavam, ali ne špijuniranjem. Nego ljubavlju, pisanjem i znanjem, borbom riječima....

Vole vas L+B+G
Post je objavljen 20.03.2017. u 00:52 sati.