Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

REBALANS Gradski proračun povećan za tri milijuna kuna



Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnici su raspravljali o rebalansu Gradskog proračuna čiji je rast predviđen u iznosu od tri milijuna kuna (oko 15%) na ukupni iznos od 23,3 milijuna kuna. Povećanje sredstva vidljivo je u stavkama obnove fasade na zgradi Dječjeg vrtića „Pčelica“ financirane europskim novcem (1,2 milijuna), prodajom zemljišta (1,28 milijuna), sredstvima Ministarstva kulture za obnovu Elezovih kuća (300 tisuća kuna) i zimskim održavanjem cesta na temelju sredstava dobivenih od HAC-a (110 tisuća kuna).

Vijećnik NLM-a Erceg konstatirao je da je gradonačelnik Ante Pranić još jednom ugodno iznenadio građane svojim radom. - Rast proračuna od tri milijuna kuna možemo zahvaliti rekordno brzoj prodaji parcela u Gospodarskoj zoni Ravča i zalaganjem gradonačelnika i njegovih suradnika u kompletiranju projektne dokumentacije za fondove Europske unije, rekao je Erceg.

Vijećnika HDZ-a Grljušića najviše je zainteresirala stavka za obnovu fasade vrtića europskim novcem. - Nisam protiv ovoga projekta, svakako sam za njega, ali imam informacije iz ministarstva da dokumentacija nije upotpunjena, nije sve čisto. Podržat ćemo ovu točku, ali ćemo pratiti kako će se ova i druge stavke u proračunu realizirati, rekao je Grljušić. Gradonačelnik Pranić je na to rekao kako je bio u bio u Fondu za zaštitu okoliša gdje su pregledali svu dokumentaciju i rekli da je uredna. – Također, ovih dana smo dobili dopis gospodina Majdančića iz Fonda gdje stoji da je dokumentacija prošla prvu fazu kontrole. Stoga, ne znam s kime vi to kontaktirate, rekao je Pranić. Njegov zamjenik Herceg zatražio je od vijećnika Grljušića da ukoliko ima saznanja o problemima s dokumentacijom da to kaže pa da će gradska uprava sve popraviti, a Grljušić može slobodno preuzeti zasluge. - Valjda je vrtić važan svima nama, bez obzira tko je HDZ, SDP ili NLM, rekao je Herceg. Njegov stranački kolega Erceg zatražio je od Grljušića da kaže koja to služba u ministarstvima izvještava vijećnika i građane o projektnoj dokumentaciji, a ne gradonačelnika. – Vidim da vijećnik ima informacije iz prve ruke, pa molim ime i broj telefona te službe, rekao je Erceg.
- Moja informacija je iz druge ruke i doznao sam ju prije pola sata. Ja sigurno neću kao SDP u prošlom mandatu komunicirati sa državnom vlasti preko Gradskog vijeća. Mi imamo svoje kanale, svoje ljude i tamo se možemo raspitati što se može napraviti. Nisam direktno kontaktirao, a kad saznam detalje, rado ću izvijestiti Gradsko vijeće, rekao je Grljušić.

Na spomen bivše SDP-ove vlasti reagirao je predsjednik Gradskog vijeća i SDP-ovac Rade Bobanac riječima kako je SDP iz Vrgorca sa državnim vlastima u prošlom mandatu komunicirao preko službenih gradskih tijela, a ne privatnim kanalima.
- Službeni kanal Grada je Gradsko vijeće kao predstavničko tijelo građana. Sve što je s naše strane trebalo ići prema nadležnim ministarstvima išlo je preko Gradskog vijeća. I mislim da bi tako trebalo biti u budućnosti, a ne nekim privatnim i stranačkim kanalima, rekao je Bobanac.

Post je objavljen 13.03.2017. u 15:09 sati.