Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zack27

Marketing

43 velicanstvenih

Prvo predstavljanje započinjem sa skicom pozornice ovogodišnjeg eurosonga. Moram priznati da mi se puno više sviđa od onih u protekle dvije godine. Prvenstveno zbog svoje otvorenosti (pozornica u Beču bila je prezatvorena), te nježnosti, za razliku od prejake oštrine pozornice od prošle godine. Kako se vama sviđa scena?



Uglavnom,i dalje sam pri istome, a to je da mi je jedan od najljepših stageova ikada upravo ovaj iz Kopenhagena 2014.




No pustimo sad stage i krenimo predstaviti sve pjesme 62. Eurosonga. Kao što sam već rekao na postu iza,na ovogodišnjem eurosongu nastupit će 43 zemlje, te su sve redom, od 24. prosinca 2016. pa sve do 13.ožujka ove godine izabrale svoje predstavnike i pjesme s kojima će se predstaviti. U naredna 4 posta pozabaviti ću se pjesmama u priloženim videima kako bi ih približio vama, mojim osobnim mišljenjima o istima, mogućnostima prolaska u samu završnicu natjecanja, kao i šansama za pobjedu na ovogodišnjem eurosongu. U prilog ovomu zadnjem prilažem svoje vidovnjačke sposobnosti s obzirom da sam od 2004. godine pa sve do danas odreda pogodio svakog pobjednika pojedinog eurosonga, ne računajući 2011. kada se istim nekim čudom nisam bavio, kao i 2014. kada zbog prejake konkurencije i dobrih pjesama nisam iz svih njih mogao pronači očitog pobjednika.

Kao što sam već rekao, idemo abecednim redom, a u ovom postu predstavljam prvu jedanaestoricu. To su redom: Albanija, Australija, Austrija, Azerbaijan, Bjelorusija, Belgija, Bugarska, Cipar, Crna Gora, Češka I Danska.


1. Albanija


Lindita Halimi - World

Riječ je o izvrsnoj kompoziciji koja Linditu može vinuti u nebesa ili strovaliti na samo dno. Uzmem li u obzir njene izvanredne glasovne mogučnosti, dolazimo do te neupitne kvalitete. No pitanje je koliko je sama pjesma konkurentna za eurosong? Šansi za pobjedu zapravo i nema, prvenstveno jer se radi o Albaniji, dok recimo da je ovakvo nešto poslala Švedska, o istoj bi se govorilo potpuno drugačije. To jest od svega najviše žalosno, ali je istinito. Osobno mi se jako sviđa, iako im jako zamjeram prevođenje teksta na engleski, originalna verzija na albanskom ima tu draž koja ju čini izvrsnom. sretan



2. Australija

Isaiah - Don't come easy

Prva asocijacija - Sam Smith u svojoj mlađahnoj verziji. Nije me oduševila, no, budimo realni, riječ je ipak o Australiji, koja će unatoč svim razlozima ponovno završiti u top5.



3. Austrija

Nathan Trent - Running On Air

Ja nisam još nešto previse oduševljen ovom pjesmom, iako je lagana, polenta i sve tako nešto što po običaju pokupi glasove na eurosongu. Kažem još jer me još uvijek stigne osvojiti. Ulazak u završnicu je upitan jer uvelike ovisi o samom nastupu i interpretaciji uživo, no šansi za pobjedu zasigurno nema. wink



4. Azerbaijan

Dihaj- Skeletons

Počinje savršeno, napeto, modern, svjetski, a onda se nastavlja već čuvenim refrenom. No, unatoč tome, meni se I dalje cijela ideja sviđa. Ulazak u finale je neupitan, ipak je to Azerbaijan, finale su izborili I s daleko lošijim pjesmama. Jedan od primjera je I prošlogodišnji jako loš performans njihove predstavnice koja je u konačnici završila bolje i od naše Nine Kraljić. No ne vidim je kao pobjednicu eurosonga.



5. Bjelorusija

Naviband - Historyja majho zyccia

U globalu mi se ovo sviđa, ne baš toliko da sam lud za tim, no najviše od svega mi se sviđa što je na bjeloruskom jeziku. Moram priznati da ni ne znam da li oni uopće imaju svoj vlastiti jezik ili je riječ o ruskom. smijeh Bojim se da bi zbog pjevanja na materinjem jeziku mogli izgubiti glasove, no ritam je toliko zarazan da je zapravo moguće i suprotno. Trebalo bi uvesti pravilo da žiriji nekako nagrađuju pjevanje pjesama na materinjem jeziku.



6. Belgija

Blanche - City lights

Ova pjesma je takvo osvježenje i primjer kvalitete da je moj drugi favorit za pobjedu na ovogodišnjem eurosongu! Pjesma je predivna, zarazna, nova na eurosongu, a Blanche sa svojih 17 godina obečava jednu izvrsnu karijeru. Nesumljivo, Belgija je u posljednje 3 godine postala eurovizijska velesila te se nadam da će takvi i ostati, kao što im i želim skoru pobjedu na istom. Šteta što ove godine postoji jedan jači konkurent sa još boljom pričom.



7. Bugarska

Kristian Kostov - Beautiful mess

Na stranu Kristianove vanserijske vokalne mogučnosti, no ova pjesma na mene nije ostavila neki dojam. Bugari su prosle godine trijumfirali sa dobrom modernom pjesmom ali izvrsnim nastupom i karizmom same pjevačice. U godini kada imamo večinu balada ovakvo nešto se baš i ne ističe, pa konačni rezultat uvelike ovisi o samom nastupu.



8. Cipar

Hovig - Gravity

Ovo zvuči dobro za nekoga tko prvi puta čuje nešto takvo. No istina je zapravo drugačija - pjesma je potpuna i lošija kopija odlične pjesme Human objavljene prošle godine. Nažalost pa publika koja će prvi puta ovo slušati to u večini slučajeva neće ni primjetiti pa će vjerojatno Cipar i ostvariti neki zapaženiji rezultat.



9. Crna Gora

Slavko Kalezić - Space

Crnogorski pokušaji svega i svačega urodili su takvim klišejem od pjesme da to još nije viđeno. Ovo je toliko loše i wannabe gay friendly do te mjere da je neslušljivo. Očekujem najlošiji plasman ikada.



10. Češka

Martina Barta - My turn

Još jedna u moru balada ove godine. Ničim se ne ističe a melodija je već milju puta čuvena. Bojim se da neće ponoviti uspjeh od prošle godine. Mogli su i bolje.




11. Danska

Anja Nissen - Where I am

Danci su se popravili od prošle godine i za promjenu nisu poslali boy band na eurosong. Ova pjesma me na prvu nije oduševila iako mi je svakim novim slušanjem sve više osvaja, ponajviše vrhunskom Anjinom interpretacijom. Moram priznati da sam jako slab na pjevačice koji uživo uspiju prenijeti tu energiju i zvuče bolje nego na snimku. Izvrsna pjesma i zaista se nadam minimalno ulasku u finale, ove godine su zaslužili. sretan



Vatreno krštenje je završeno. Sutra nas čeka idučih 11 zemalja. Kvaliteta ovogodišnjeg eurosonga je vidno lošija od prethodna 3, tako da u moru jednoličnosti i sličnosti, favorit koji se krije u idučoj grupi opravdava favoriziranje. sretan





Post je objavljen 14.03.2017. u 19:08 sati.