Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 39


Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine i donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/sarkazmom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.




Komentar cinika: Ni ja, ona je stvorena za copy-paste učenje!


Komentar cinika: Lijepa gesta od strane KGK. No, nešto se ne sjećam da jednako mišljenje ima kad je u pitanju ubijanje ljudi. Pače!


Komentar cinika: Uz zapošljavanje 'po babu i stričevima', da li je netko bio branitelj ili 'branitelj', po podobnosti i članstvu u nekoj stranci, sad bi prednost trebali dobiti i oni koji su odslužili vojni rok. Jedino nikako da na red dođu oni sa znanjem i sposobnostima.



Komentar cinika: Normalno, kad su došla 'takva neka vremena' (Igor Mandić) kad se i jednom takvom 'brendu' kao što je Aca lako može izmaknuti stolac ispod guzice. Treba onima koji izmiču stolce pokazati na čijoj je strani.
P.S. No ni H. Hribar se nije pokazao sposoban nositi s činjenicom da je njemu već izmaknut stolac.



Komentar cinika: Sve mi se čini da autor ove vijesti ljudski rod ne ubraja u sisavce.


Čitam: „Bolje je biti ateist, nego takav katolik“, koji vodi dvostruki život, citirao je papa Franjo jučer u homiliji u Sv. Marti. Sablazan je, kaže Papa, katolik koji ide redovito na misu (…) ali ne plaća pravednu nadnicu uposlenima…Kad dođe Isusu i podsjeti ga na priloge koje je dao, Isus će mu na to reći: „Pamtim priloge, sve si ih ukrao sirotinji. Ne poznam te!“

Komentar cinika: Vjerujem da neće proći mnogo vremena kad će 'pravovjerni', posebno u Hrvatskoj, Papu početi titulirati „komunjarom“. Možebitno da to u četiri zida već i čine.


Post je objavljen 24.02.2017. u 16:09 sati.