Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

GODINA PROŠLA BEZ POŽARA

VELIKI GRĐEVAC

U Vatrogasnom domu održana je 19. veljače 2017. godine redovna izborna skupština DVD-a Veliki Grđevac. Mnogobrojne vatrogasce i goste pozdravio je domaćin predsjednik Marijan Petak. – Vatrogastvo na području Općine Veliki Grđevac postoji već duži niz godina, a 1992. godina spominje se kao godina osnutka. Nažalost nisu sačuvani dokumenti, ali vatrogastvo na području Velikog Grđevca nesumnjivo postoji i prije 1992 godine. U Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu postoji dokument odnosno Pravilo dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Grđevac usvojen 1. siječnja 1901 godine.
Image and video hosting by TinyPic
Na izbornoj skupštini pored članova društva prisustvovali su predstavnici DVD-a naselja iz okolice: Pavlovac, Donja Kovačica, Dražica, Mala Pisanica, Gornja Kovačica i Zrinska, a stigli su i gosti iz Virovitičko Podravske županije, DVD-a Vukosavljevica, DVD-a Špišić Bukovica, DVD-a Turnašica, predstavnici Javne vatrogasne postrojbe iz Daruvara te osobe iz javnog i kulturnog života Županije Bjelovarsko-bilogorske.

Skupština je izabrala i novo rukovodstvo na razdoblje od četiri godine. Za predsjednika je ponovno izabran umirovljeni pripadnik ATJ Lučkog i zamjenik načelnika Općine Marijan Petak, a za njegova zamjenika Marijan Kovačević. Dužnost tajnika obavljat će Ivan Purgarić, a zapovjednika Božidar Gazdić sa zamjenikom Krunoslavom Kovačom. Za blagajnika je izabran Darko Horvat, a u Nadzorni odbor: predsjednik Mirko Kovačić i članovi Milan Kamber i P. Žunac. Tijekom 2016. godine nije zabilježen ni jedan požar u Velikom Grđevcu, uz želju svih nazočnih da bude što manje požara.….zvono.eu

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 20.02.2017. u 20:01 sati.