Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

NOVO: Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen "Blagoslovljena" (izd. Komoč koruna, Ližnjan, 2016.)

Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen
"Blagoslovljena"

roman
izd. Komoč koruna, Ližnjan, studeni 2016.
broj stranica: 443; uvez: meki s klapnama
ISBN: 978-953-58001-2-5
cijena: 87 kuna/12 €
http://komockoruna.tumblr.com/blagoslovljena

Riječ izdavačaU izdanju mlade istarske naklade Komoč koruna objavljen je novi roman Natalije Grgorinić i Ognjena Rađena – Blagoslovljena.

Book trailer za 'Blagoslovljenu' možete pronaći na: https://www.youtube.com/watch?v=mynE1rBCyjM

Riječ je o romanu u kojemu se prelamaju i prepliću izazovi jedne ljubavi, jedne obitelji, jedne zajednice, ali i cijeloga društva; dominantni svjetonazori propituju se iz sasvim osobitih perspektiva troje pojedinaca koji se, svatko na svoj vlastiti način, pokušavaju nositi s činjenicom da se ne može pobjeći od svijeta. Jednako kao što se ne može pobjeći ni od svetosti.

No to ne znači da Juna, Andrej i Ela neće pokušati. U vremenu, u zemlji u kojoj se barata jednom jedinom definicijom vjere, u zemlji u kojoj je nebrojeno definicija grijeha, u kraju svijeta u kojemu je svaki grijeh jedan od sedam, u selu iz kojega se nikada ne može otići, jedna će obitelj otkriti da se ne može voljeti onoga koga se ne može izgubiti, da se ne može vjerovati u ono čega ne može biti, da ono što ne može umrijeti ne može ni živjeti.

Blagoslovljena budi ono uspavano iskonsko, arhetipsko i tjera ga da namjesti postelju, pripremi doručak, opere suđe, tjera ga da bude korisno, da se pokrene, da potegne svoj dio tereta postojanja, da zauzme svoje mjesto u svijetu, zajednici, obitelji, paru... Da pokaže da vjeruje u nas i više nego što mi vjerujemo u njega.

Nakon romana Putanje, koji je ušao uži izbor za T-portalovu godišnju nagradu u 2015. godini čime je po mišljenju stručnog žirija izabran za jedan od jedanest najboljih domaćih romana u tom razdoblju, Blagoslovljena je drugi roman Natalije Grgorinić i Ognjena Rađen u nakladi Komoč korune, a do sada njihov šesti. Grgorinić i Rađen također su autori i dviju zbirku priča, ali i prevoditelji, urednici, te voditelji Knjižnice i književnog svratišta ZVONA i NARI u Istri, u Ližnjanu, gdje žive i rade zajedno sa svojim sinom Ljubomirom.


Post je objavljen 15.02.2017. u 09:59 sati.