Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/luki2

Marketing

Mala, slasna peciva a la Luki

Odlučih napraviti mala, slasna peciva. Najprije malo fotkica, a zatim recept.











i kad su peciva gotova:







Recept:

- treba nam: 600 g glatkog brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- 100 ml ulja
-200 g kiselog vrhnja
-200 ml toplog mlijeka (toplog, ne kipućeg!)
-1 vrećica suhog kvasca
- 1 velika žlica šećera
- 1 mala žlica meda (po želji)
- 1 žutanjak za premaz
- malo sira - ja sam imala ementaler
-malo šunke (izrezati na male prutiće ili komadiće)
-malo kečapa (po želji, ne mora biti)
-komad pršuta (može proći opet sa šunkom)


Postupak: pomiješati 600 g glatkog brašna, 1 žlicu praška za pecivo i žličicu soli (ne krupnu, morsku - jer će krckati pod zubima). Umiješati u istu posudu 100 ml ulja (suncokretovog) i 200 g kiselog vrhnja (1 čašica - kupovna).
U drugoj posudi treba pomiješati 200 ml toplog mlijeka, 1 vrećicu suhog kvasca i veliku žlicu šećera (ja stavila žličicu meda).
Ostaviti nekoliko minuta smjese odvojene, uz miješanje. Nakon toga spojiti sastojke iz obje posude u jedno; dobro promiješati. Smjesu ostaviti pokrivenu bar 15-20 minuta, prije početka pečenja na sobnoj temperaturi.

Sjetila sam se da imam posudicu za pečenje muffina, pa sam odlučila ispeči mala peciva. No, isto se može napraviti na namašćenom plehu, uz tijesto oblikovano po želji.
Uglavnom, ulila sam uz pomož žlice tijesto u male posudice, svaku namastila maslom prije toga. Na vrh sam stvila šunku, sir, kečap - po želji....Na drugi pleh sam stavila samo tijesto, pa na vrh pršut i kečap. Namazala na kraju sa žutanjkom sva peciva. Pekla - pa skoro 35 minuta, na 200 stupnjeva.. Vidjet ćete po boji kako izledaju peciva, provjeriti čačkalicom...
Moja su ispala odlično, mekana - milina za jesti....Dobar tek!!!! Malo finog bijelog vina - šećer na kraju...:)))))
Ps: Vjerujete da je Saucha doista sam pronevjerio novce?! :(((( Mislim da je imao puno kumpanja, i jednog šefa....:((((
Pozdrav, pusa od L+B+G




Post je objavljen 11.02.2017. u 20:22 sati.