Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija



Saborska rasprava o (ne)povjerenju ministru Barišiću nedvosmisleno je ukazala na neke (neizrečene) istine.

HDZ je socijalistička stranka, SDP je socijalistička partija.
Boje se hrvatstva; hrvatske politike prema narodu, državi i Bosni i Hercegovini; politike prema Srbiji.

Socijalistička praksa "besplatnog" školovanja koje košta (porezne obveznike) milijarde kuna, bez privrede koja bi imala potrebu za stručnim kadrovima generator je neravnopravnosti u obrazovanju i zapošljavanju (u državnim službama)(sa zagarantiranim prihodima i mirovinskim pravima).
Osnovno školstvo je "besplatno" i obavezno, ali srednješkolsko obrazovanje (zbog upisnih kvota) nije "besplatno" već prva stepenica neravnopravnosti. Podjednako su sve daljnje stepenice obrazovanja selektivne i diskriminirajuće (s istim opravdanjem, upisnim kvotama).
Umjesto ukidanja "besplatnog" školstva, rasprava u Saboru nastoji stvoriti privid pravednosti školskog sustava (kojeg pojedinci izigravaju). Iako je istina drukčija.
Država sustavom izigrava vlastite građane, osiguravajući privilegirani položaj podobnim (stvarajući biračku masu). Ono što je poveljom UN-a zabranjeno.
Obaveza članice UN-a je uspostava državne vlasti kao servisa a ne samoodržavajuće diktature (koja kvazidemokracijom održava pozicije).
(Primjer je B. Glavašević kojeg su (diskrecijskim pravom) zaposlili kao znanstvenog novaka u doba Račana, iako je partija kojoj služi svojim primitivnim bezobrazlukom zdušno sudjelovala u obiteljskoj i nacionalnoj tragediji (koje on nije svjestan)(stražnjica mu je bolje prokrvljena od mozga).Primjer je bespotrebnosti besplatnog školovanja kojim produciraju bespotrebne kadrove koje zapošljavaju u važnim, nevažnim ili bespotrebnim državnim službama.)

Plenković je pravnik, Barišić filozof, Maras (ne znam), Jovanović magistar ekonomije, doktor interne medicini (a imam dojam kao da je stigao s brda punog ovaca), ...
Besposlen kadar (politički podoban). Dokaz promašenosti obrazovnog sustava koji producira socijaliste. Zapitajte se koliko je novaca stvorio Jovanović ekonomskim znanostima ili internom medicinom u pokušaju financirati socijalizam vlastitim novcima (ako se politikom bavi od svojeg maloljetništva).

Nastup HDZ-ovih zastupnika u saborskoj raspravi daje naslutiti kako se socijalistički principi vlasti i države neće mijenjati . Protivno obavezama koje je ova država preuzela pristupanjem međunarodnoj organizaciji Ujedinjenih naroda.





Post je objavljen 10.02.2017. u 11:46 sati.