Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Miljenko Jergović o mojem kritičarskom trudu + MOJA KRITIKA njegova romana "Sarajevo, plan grada"





MILJENKO JERGOVIĆ nedavno je na svojim internetskim stranicama prenio moju kritiku njegovog romana "Sarajevo, plan grada".

To je na svojoj fejsbuk stranici popratio sljedećim riječima :

"Prije nekoliko mjeseci na Trećem programu Hrvatskog radija pročitan je tekst Božidara Alajbegovića o knjizi "Sarajevo, plan grada". Do danas je to ostao jedini tekst o toj knjizi objavljen u nekom mediju u Hrvatskoj. Ali mi to samo po sebi i ne bi bilo važno - mogao je, uostalom, biti i nijedan - da tekst nije zanimljiv i instruktivan, kako za moguće čitatelje same knjige, tako i za pisca.
Božidar Alajbegović jedan je od rijetkih koji pažljivo i pomnjivo čita, bilježi svoje dojmove i mišljenja, objavljuje ih i - kao svojevrsni čovjek orkestar - simulira književno-kritički život u jednoj gluhoj sredini. Pritom, on doista piše o knjigama, ne osvećujući se njihovim autorima zbog nečega što s knjigama ne bi imalo veze. "

Miljenku Jergoviću zahvaljujem na lijepim riječima, a vas pozivam da moju kritiku njegove knjige "Sarajevo, plan grada" pročitate ovdje: http://www.jergovic.com/ajfelov-most/knjiga-borbe-protiv-zaborava/








Post je objavljen 06.02.2017. u 06:00 sati.