Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

POKRENITE SVOJE TIJELO


REKREATIVNO TRČANJE KAO ODMOR

Ljubitelji trčanja su u organizaciji društva športske rekreacije Aktivan život trčali u nedjelju 29.1. utrku Zagreb 5x5 Winter Classic. Start utrke, prve od pet utrka iz te serije gdje sve dobne kategorije muškaraca i žena trče 5 kilometara, bio je ispred Južnog ulaza u Teniski centar Maksimir, južno od Kraša, ulica Ravnice XI. Ljubiteljica sam trčanja, odnosno atletike još od srednje škole, kada sam aktivno trenirala atletiku, trčanje na srednje pruge 800 i 1500 metara, u Atletskom Klubu Dinamo. Atletika je vrlo težak sport vrlo je naporna i traži iznimnu disciplinu života i zdrav organizam. No atletika odnosno trčanje kao rekreativno sve više postaje hobi koji se razvija kao turistička grana te postaje sportski turizam. U Europi raste broj rekreativnih trkača koji svoj godišnji odmor planiraju s rokovima sve masovnijih utrka na deset kilometara i polumaratonima u poznatim turističkim destinacijama. Trkači amateri, rekreativci spajaju ono što ih veseli, s odmorom od svog profesionalnog posla.

No u nedjelju je bilo vrlo hlado , čak - 8 stupnjeva Celzijusa ispod nule, bilo je ujutro Svi koji su došli trčati prikladno su se obukli…


Image and video hosting by TinyPic

….. pa smo se najprije dobro zagrijavali....

Image and video hosting by TinyPic
.......onda malo rastrčavanje....

Image and video hosting by TinyPic

......zatim START u 11.00 sati. Na startu je bilo 360 trkača. No i temperatura je postala malo viša. Bilo je - 6 stupnjeva celzijusa.

Image and video hosting by TinyPic
........onda trka. Jedan manji krug i jedan veći koji se trčao dva puta, što je ukupno bilo 5 000 metara.

Image and video hosting by TinyPic

Cilj! Svaki startni broj ima čip , a senzori koji su na ciljnoj ravnini očitali su vrijeme svakom trkaču koji je prošao cilj. Moj fotograf, nedovoljno vješt, nije kliknuo trenutak kada utrčavam u cilj. Moj rezultat na pet kilometara je 34,42 min. Odlično za mojih 57 punih godina. Žene ne vole govoriti o godinama, ali činjenice pišu na papiru.

Nemiojte prekomjerno jesti, pušiti, previše spavati, učinite nešto dobro za sebe. Pokrenite svoje tijelo. Trčanje će pomoći da vježbate svoju volju.
Sve informacije o rekreativnom aktivnom trčanju mogu se dobiti Run &Treka – www.run-trek.hr, ili posjetom u Kaptol Centru u Zagrebu.
Margareta Zouhar Zec, Fotke Ranko Zec



Post je objavljen 30.01.2017. u 06:48 sati.