Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrgorac

Marketing

Grad Vrgorac pripremio projekte energetske obnove fasade i izgradnje igrališta u Dječjem vrtiću "Pčelica" - projekti vrijedni 1,5 milijuna kuna prijavljeni na domaće i europske fondove



Gradska uprava Vrgorac uspjela je u pola godine ishoditi kompletnu projektnu dokumentaciju za energetsku obnovu Dječjeg vrtića „Pčelica“. Pribavljena je uporabna dozvola objekta, sređeni imovinsko-pravni odnosi, usklađen zemljišni i katastarski izvod, upisano vlasništvo na Grad Vrgorac, izrađen izvještaj o provedenom energetskom pregledu, pribavljen energetski certifikat te pribavljena kompletna izvedbena projektna dokumentacija zajedno sa troškovnicima fasaderskih i strojarskih radova. Papirologija je bila spremna do 16. siječnja do kada je trajao HEP-ov javni poziv „Zelena energija“ za dodjelu sredstava za proizvod ZelEn (električna energija dobivena isključivo iz obnovljivih izvora energije) za 2016. godinu. Odobrena donacijska sredstva iznose milijun kuna sa PDV-om po projektu, a Grad Vrgorac će za ovaj projekt tražiti 998.971,19 kuna. Rezultati javnog poziva znat će se 10. veljače. Također, do 20. veljače otvoren je natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja za projektne prijedloge „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Dva natječaja koja su u tijeku omogućuju novu fasadu, zamjenu otvora, novi sustav grijanja i hlađenja u Dječjem vrtiću „Pčelica“ Vrgorac i Grad će se na njih prijaviti.

Grad Vrgorac pripremio je i projekt novog igrališta ispred Dječjeg vrtića „Pčelica“ za europske fondove. Ishodovan je potrebni akt nadležnog ureda za Urbanizam i prostorno uređenje za ovaj projekt čija procijenjena vrijednost radova sa opremanjem iznosi 492.781 kuna. Projekt predviđa uklanjanje sadašnje zemljane podloge i gradnju nove posteljice sa novim sustavom oborinske odvodnje. Definira se posebni prostor za uzrast jaslica. Igrališni prostor se prekriva anti-stress gumenom podlogom. Uklanja se postojeća neprimjerena ograda i postavlja nova sukladna standardima. Predviđa se pet novih sprava: zatvoreni pješčanik, viseći most sa toboganom, grada sa zglobnim osloncima, dječji tunel, glazbena kutija za skakanje i klupe za odmor. Vrgorac će ovim projektom konačno dobiti primjereno igralište za mališane.

Ukoliko oba aplicirana projekta prođu rigorozne kontrole, Dječji vrtić „Pčelica“ i njegovo igralište će se modernizirati sukladno pedagoškim i civilizacijskim potrebama najmlađih u 21. stoljeću.

Post je objavljen 19.01.2017. u 19:03 sati.