Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/denisseselj

Marketing

Pravaška posla!!

Nisam želio napisat u nalovu vražja posla al ovo što se trenutno događa sa pravaštvom nema veze al se događa kroz pravaštvo!!

Naime,da se mene pita pravaštvo bi pozicionirao u strogi politički centar! Desni ekstremisti su kukavice i izdajnici i uvjek biraju Hdz zbog vlasti i interesa! Njih ostaviti Hdz-u! Sve koje pravastvo guraju u ekstremnu desnicu transportirati u stranku sličnu mađarskom Jobiku! Mogu napisati znanstveni rad u kojem ću dokazati da Hrvati nikad neće birati ekstreme za razliku od Npr. Srba i Mađara što je naravno temelj mojih razmišljanja o pozicioniranju pravaštva u budućnosti!

Niste krivo pročitali, DA , HDZ bi bio desna ekstremna opcija na desetak postotaka a HSP bi tvorio vlast u zemlji! Mladi ljudi ni ne znaju što je izvorno pravaštvo zato ga i ne simpatiziraju.

Amo polako, znaći, imamo u okruženju Srbiju i Mađarsku te obje imaju žestoko pronacijonalnu vladu sa liderima sličnijima za komunističkog vremena nego danas a MI hrvati imamo kvazidesnu vladu sa izrazito lijevičarskim SDSS-om, srpskom nacionalnom strankom u Hrvatskoj. Uzmimo pritom da HDZ nikad ne bi pobjedio na izborima da ga nije predvodio umjereni Plenković, liberalno lijevi političar na čelu kvazidesne vlade što je apsur nad apsurdima. Susjede vodi četnički vojnik Voje Šešelja!

Šta nam to govori?? Pa to nam govori da Hrvati uopće ne žele izrazito desničarsku stranku. Hrvati su inaće, socijalan narod,nešto kao socijal-demokršćani. Ne zaboravimo pritom da su europski demokršćani za naš pojam čisti ljevičari!

Taj podatak ide u prilog da HSP mora "natrag" na stare pozicije a to je minimum politički centar,odnosno bar desni centar.

Drugo, HSP da bi učinio iskorak u svom političkom djelovanju mora se jasno pravaški odrediti spram naprimjer događaja braniteljskog šatora u Savskoj ulici u Zagrebu!

Zašto, svi znamo da šator nikad branitelji ne bi digli da političkim bliznacima nije odgovaralo! Čisti dogovor HDZ-SDP je postavio taj šator! Svi smo to znali od samog početka ali zbog straha se šutjelo i robovalo "partizanluku" pojedinih uniformiranih podmićenih čelnika!

Da je HSP rekao šatoru NE te zabranio svom članstvu dolazak u njega zbog činjenice što je "šator" politička igra HDZ-a odnosno SDP-a tada bi mediji bili puni HSP-a a normalni birači bi nagradili najstariju stranku na izborima. I ne samo to, HSP bi se u tom periodu riješio "prohadezeovaca" u svojim redovima što je svojevrsna pravaška lustracija!

Članovi HSP-a koji bi ipak odredili dati podršku vođama "šatorske" komedije pristupilo bi se selektivno i pojedinačno nakon uviđanje zašto su to napravili!

Uvijek kažem, glup član ili agent nekog drugog u HSP-u slična su nepogoda za stranku!!

Sve ovo što pišem je prava politika, avangarda i izvorno pravaštvo a ono što se dogodilo je "mliko i voda" ili "k..rac od ovce". Uostalom,rezultate znamo.

Odmak od HDZ-a je jamac uspjeha! Ne klasičan odmak nego konkretan.

Uspjeh MOST-a je primjer kako birači traže opciju a određene strukture je ponude kroz medije,kroz najčitanije korumpirane medije.

Treće što je bitno učiniti,to je riješavanje pitanja mnoštvo stranaka s pravaškim predznakom, imamo mogućnosti nekoliko. Jedna od tih mogućnosti je pritisak na institucije ,posebice Ministarstvo uprave da se donese novi zakon o političkim strankama, drugo je demokracija. Poziv na suradnju te javno raskrinkavanje. Treće je, zanemariti sve to i raditi iz početka sa naravno samostalnim izlaskom na izbore uz suradnju sa svim trećim opcijama u zemlji.

Sve u svemu, konačno se može reći da je uvijek teško bilo biti pravaš pa zašto bi se to i promjenilo jer da su ispunjena ova dva gornja uvjeta imali bi čistu poziciju ovako mi smo samo "jedni od njih" minorni,mali a oni koji se liderima zovu il to službeno jesu provode sasvim suprotnu politiku.

Nadam se boljem sutra! Pravaški pozdrav!!Post je objavljen 13.01.2017. u 19:09 sati.