Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Limuni

Bojite li se raka dojke ovo je slika koju morate proučiti - poručuje žena kojoj je baš ona spasila život!

"INTERNETOM je jutros proletjela fotografija limuna u kutiji od jaja koja na jednostavan način prikazuje kako sve može izgledati rak dojke i kakve sve vidljive promjene na dojkama rak ostavlja."
"Jer simptom raka dojka nije samo prikrivena kvržica. Daleko od toga. I zato je neznanje jedan od razloga tolike smrtnosti žena diljem svijeta, s obzirom na to da je već odavno poznato da je rano otkrivanje raka najbolje jamstvo njegovog izlječenja."
"Fotografija je inače dio kampanje Know Your Lemons pokrenuta od strane Worldwide Breast Cancer Organization-a, a brzinom munje na Facebooku ju je proširila stanovita Erin Smith Chieze..."
"Zato (...) ponavljamo istu fotografiju i za sve one koji ne znaju engleski nižemo sve što trebate znati o vašim dojkama i simptomima raka.

Jer svaka promjena, posebna ona vidljiva, MORA biti znak za UZBUNU

svako zadebljanje, uvučena dojka, neobjašnjiva oštećenja na koži, crvenilo i toplina kože, iscjedak iz bradavice, namreškana koža, kvržica, uvučene bradavice, nabubrene žile na dojkama, neki novi oblik dojke, nevidljive, ali pod prstima očite rupe u dojci te oštećena, namreškana koža koja se ljušti - sve to mogu biti simptomi raka. Kod žena i muškaraca."


Dodatak hrvatskog prijevoda na fotografiji neka bude moj mali doprinos boljem informiranju žena i muškaraca o ovoj opakoj bolesti (za veću rezoluciju kliknuti na fotografiju).


Post je objavljen 12.01.2017. u 23:59 sati.