Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKA POLJOPRIVREDNA KOMORA U GEOPA ORGANIZACIJI


ZA JAČU POZICIJU UNUTAR EUROPSKE UNIJE


Image and video hosting by TinyPic


Hrvatska poljoprivredna komora od 1. siječnja 2017. godine službeno je punopravna članica Geopa organizacije. Geopa je udruženje profesionalnih poljoprivrednih poslodavaca unutar Europske unije. Osnovana je 1993. godine, a zadatak Geopa organizacije je zastupanje poljoprivrednih poslodavaca u tijelima Europske unije. Punopravno članstvo u Geopa organizaciji, omogućit će poljoprivrednim poslodavcima pravovremenu informaciju, zastupanje interesa pred tijelima EU, te razmjenu iskustava kako bi se što bolje pripremili za za nadolazeće razdoblje u okviru Zajedničke poljoprivredne politike.
Nakon uspješne suradnje s Copa-Cogeca organizacijom, članstvo Hrvatske poljoprivredne Komore u Geopa organizaciju članice su donijele jednoglasno. Odluka je donijela potvrdu važnosti Komore na EU razini. Prisutnost Komore u više od 40 sektorskih odbora Copa-Cogeca, te gotovo 30 odbora u Komisiji itekako će se odraziti u tijeku pregovora za novi ZPP nakon 2020. Prvi sastanci oko novog ZPP-a započeli su u prosincu, 2016. godine. U razdoblju do 2019. gotovo svi pravni akti morat će biti spremni, što uključuje i podjelu financijske omotnice. Članstvo u Geopa organizaciji će ojačati poziciju hrvatskih poslodavaca u poljoprivredi, posebice u dijelu dobivanja pravovremene informacije koja je potrebna kako bi se moglo djelovati pravovremeno.
Poljoprivredna Komora, je bila inicijator sezonskog zapošljavanja u poljoprivredi i turizmu zahvaljujući dosadašnjoj suradnji s Geopa organizacijom. Za podlogu Zakona o poticanju zapošljavanja Komora se konzultirala s članicama Geopa organizacije, ponajviše Francuskom komorom. Također, na nacionalnoj razini Komora je sudjelovala u izradi Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja, a trenutno je članica Povjerenstva za praćenje provedbe Smjernica za razvoj i provedbu aktivne politike zapošljavanja u Republici Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2017. godine.




Post je objavljen 01.01.2017. u 17:24 sati.