Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

S POČETKOM OVE NOVE GODINE POLICIJSKI INSPEKTOR ŽELJAN GREGL ODLAZI U MIROVINU





Ono što me je iznenadilo postupanje policije kada su po nalogu Županijskog suda u Bjelovaru, (suca istrage Dijane Barbarić - Valentić) na temelju članka 242. stavka 1., Zakona o kaznenom postupku po nalogu sudca istrage (Kir-I-653/2011-2), dana 08. 11. 2011., naložilo pretragu doma i drugih prostorija od Marka Ružića, (rođ.19.09.1964,) iz Bjelovara, Tome Bakaća br. 11., s adresom stanovanja Krste Frankopana br. 19. Radi kaznenoga djela; ne dozvoljeno posjedovanje oružja i eksplotivnih tvari, iz čl. 335 KZ-a.

Pretragu su sproveli inspektor Ivan Kozić, policijski službenik Stevo Ivanović, Saša Maras, policajac vježbe, policajac Tomislav Johović, i Dalibor Mrgić, policajac i ujedno zapsiničar. Pretraga svih prostorija i javne površine je započelo u 12, 20 sati. Prisutni su punoljetni građani kao svjedoci Mario Šimotić, iz Bjelovara, Podravska 67., i Ivan Pavleković iz Zagreba, ulica kapucinska 4.

Sada iz ovoga mog istraživačkoga rada možete vidjeti kakvim se sve nezakonitim radnjama služi policija u Bjelovaru. Gdje krši se ljudska prava i građanske slobode čovjeka. Marka Ružića je prijavila nevjenčana supruga Božica Petin, da joj je prijetio smrću na način da ima automatsku pušku. Te da je u caffe Baru "PIN", javno prijetio - da će ubiti Božicu Petin i Branka Stojkovića, i druge goste...

Na Općinskome sudu u Bjelovaru, kod sutkinje Sanele Horvat, započelo je suđenje okrivljenom Marku Ružiću, zbog kaznenoga djela iz članka 129. stavak 2. KZ-a. Marko Ružić je lišen slobode i nalazi se u zatvoru u Bjelovaru. Zanimljivo je, ovdje spomenuti da sutkinja Sanela Horvat, je odobrila posjetu Miroslavu Levaku i Željku Prišlinu. Te, odobrila je odlazak zatvoreniku Marku Ružiću, odlazak u Erste Banku, i biro za zapošljavanje,.., radi prijave... Između ostaloga odobrena je posjeta kuma Tome Španića iz Bjelovara, i Darka Križovana (bratića), i Miro Porubić, ugostitelj iz Bjelovara.

Advokat od Marka Ružića, je bio Miljenko Laber iz Bjelovara. Svjedoci koji su teretili okrivljenoga Marka Ružića, su Maladen Kiš, Ivan Pervan, Zdravko Mraz - Cico, Snježan Zidrum, Ivica Michael Malvić, Dijana Furda, Snježana Tomašević, Branislav Lazić, Tanja Goropec, Ladislav Žuti, otac od Božice Petin, i njezin maloljetni sin. Cijeli sudski proces je bio napuhani do krajnje mjere od strane policije i lažnih svjedoka. Milorad Makar je dao iskaz u korist Marka Ružića, da Marko Ružić , je jednom prilikom kada ga je prijavila nevjenčana supruga Božica Petin, bio s njime u društvu.

Općinsko državno odvjetništvo je za osumljičenog Marka Ružića, zatražio kazno 1 godinu zatvora i ti mjeseca. I ja sam kao oštećeni bio pozvan na Općinski sud u Bjelovaru, te Marka Ružića nisam teretio, odnosno kazao sam da; ne želim teretiti Marka Ružića, jer u njemu ne vidim nikakvu prijetnju, da riječi su jedno, a stvarnost je drugo... Te, da policija je sve Marku namjestila, jer u pretrazi njegovog doma nisu ništa pronašli. A ovi svjedoci koji su svjedočili protiv Marka Ružića, su dali lažni iskaz, i to pod sudskom zakletvom...

Dana, u utorak u 08.15 sati 08. 11. 2011., policijski inspektor Željan Gregl i jedna policajka došli su ujutro kod mene kući u Antuna Branka Šimića 3., u Bjelovaru, mi reći da se čuvam jer oružje nisu našli. Skužio sam sav taj policijski scenarij. Da nije bilo mene Marko Ružić bi još ostao u zatvoru u istrazi, i dobio bi kaznu koju su mu namijenili... Ovako zbog moga iskaza na sudu (23.01.2012.) sutkinja Sanela Horvat, je oslobodila Marka Ružića, krivnje i on je drugog dana pušteni iz zatvora.
Marko je 24.01.2012., u 16,55 sati došao tražiti me kući - te poslije je opet došao i zahvalio me se je na korektnosti..

Ja i marko nismo razgovarali 30-tak godina, i on je mislio na sudu da ću ga ja pokopati. Cijela strka se je digla zbog toga da je Marko Ružić; "Pred zabezeknutim gostima repetirao je kalašnikov", Sve su to bile laži i insinuacije. Sada se na kraju postavlja iz svega toga pitanje: Što je policija "ne profesionalno i pristrano postupila", i bez ikakvih dokaza čovjeku zagorčala život. Marko je poslije izlaska iz zatvora tri tjedna umro. Cijeli slučaj je danas skriven i kao da nije ništa bilo. Nije sam Mrko bio žrtva korumpirane policije u Bjelovaru, nego žrtava je bilo puno više, i još uvijek ima novih žrtava...

BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-------------------------------------------------
Objavljeno: 01.01.2017.
-------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-------------------------------------------------
Broj članaka: 3487.


Post je objavljen 01.01.2017. u 08:41 sati.