Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KRUŠČIĆ S LUKOM

Pozdrav!
Samo onaj koji je barem jednom sam ispekao svoj domaći kruh zna kakvo on zadovoljstvo predstavlja svim vašim osjetilima!
Ako je to još i kruh s okusom i aromom luka onda će vaše zadovoljstvo biti neprocijenjivo!
Vruć, aromatičan, domaći, samo moj, nezaboravan ... :)
Postupak:
Na 3 žlice maslinovog ulja prodinstajte narezanu glavicu luka. Dodajte mu i bijeli dio od mladog luka, a zeleni dio nasjeckajte i stavite sa strane. Posolite i dinstajte tako dugo dok se malo ne karamelizira (dobije smeđu boju), te ohladite.
Ako nemate mladog luka ne brinite, dovoljna je samo jedna glavica običnog luka!
Tijesto:
500 g glatkog brašna
žlica soli
kvasac
320 ml mlake vode
karamelizirani luk i lišće od luka
U mlakoj vodi razmutite kvasac i žlicu šećera, a kada se digne dodajte u brašno te s ostalim sastojcima zamijesite tijesto.
Ostavite ga da se diže oko pola sata, premjesite ga i zarolajte u željeni oblik te stavite u pleh za pečenje.
Malo posolite i posipajte sa nasjeckanim listovima mladog luka.
Ostavite ga da se malo digne dok vi ugrijete pećnicu na 220*C i pecite ga oko 25 minuta!
Pojedite ga još toplog, užitak je neprocjenjiv!
Servus :)



Post je objavljen 09.12.2016. u 07:26 sati.