Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PRAVA ISTINA O ANTONU KIKAŠU I BALKANSKOJ OPERACIJI 1991. GODINE



HRVATSKO RATNO EVANĐELJE - MADE IN UDBA

Anton Kikaš postao je poznat tek 1991. godine, kao tobožnji hrvatski domoljub, i emigrant iz Kanade (Toronto), koji je iz Južne Afrike (Johannesburg) dopremio vojno oružje u Hrvatsku, sa zrakoplovom Ugande. Odmah na početku moram reći da Kikaš, je čovjek iz UDBA-e, koja je sve inscenirala - događaje u Hrvatskoj i SFR-Jugoslaviji.

Za mene Anton Kikaš nije nikakav Hrvat i domoljub, koji hoće Hrvatskoj pomoći u svojoj obrani. Kikaš je između ostaloga "švercer oružja", koji želi zaraditi u dogovorenom ratu... Moram reći svoju provjerenu tezu da: Četnici su vodili rat protiv četnika. Nikakav to nije bio Domovinski rat. Pogledajte samo imena UDBA-ša u Hrvatskoj koju su rukovodili sa ratom. Sve su to bivši oficiri JNA i bivši komunisti i partizani...

Glavni švercer oružja je "Englez" a njegov igrač i pomoćnik je hrvatski iseljenik Anton Kikaš. Koji je u dogovoru sa Franjom Tuđmanom, Stjepanom Mesićem, Josipom Manolićem, Franjom Gregurićem i Slavkom Degoricijom, kao glavnim ljudima rukovodili "balkanskom akcijom oružja". To sam puno puta već rekao - da je to bio njihov ne raščišćeni obračun - takozvanih ratnih komunističkih frakcija...

Ilegalni uvoz oružja je spriječila druga strana, odnosno ona pokazala i isprovocirala je situaciju, koja treba da ide prema onome što oni žele. Sa jedne strane oružje TO-a je oduzeto, dok s druge strane oružje se šleperima i avionima i ilegalnim putovima dovozi se u Hrvatsku. Dobar primjer su operativne akcije "Labrador, "Opera" i Štit", u kojoj sudjeluje general Martin Špegelj i Marijan Petrović (HDZ). Oružje dolazi iz Mađarske (Budimpešta), preko Barča u Viroviticu.

Nitko danas nije postavio pitanje o kakvom se je to oružju radilo? Većina u avionu to su bile 19 tona granata sa radio-aktivnim osiromašenim uranom... E, to su nam prosipali po Hrvatskoj i drugim republikama bivše Jugoslavije. U operativnoj akciji "Ajkula" koju je vodio KOS, i Aleksandar Vasiljević i Budimir Lončar i general štab u Beogradu, na čijemu čelu je bio Stjepan Mesić, vrhovni komandante JNA.

Medijska laž i propaganda o "Velikoj Hrvatskoj i Velikoj Srbiji, uvukla je u rat Hrvate i Srbe i druge građane. A zna se (sad) tko je vodio rat i zašto... Tobožnji hrvat iz Kaknja (BiH), brine se je o Hrvatskoj, te skuplja novac od hrvatskih iseljenika, koji ga sad okrivljuju za prijevaru... UDBA je napravila scenarij 31. kolovoza 1991. godine, na aerodromu "Pleso" u Zagrebu, i to kako je uhićen Anton Kikaš, i scenarij od-uzimanja oružja iz Afrike. Taj slučaj su preuzeli; Ljubomir Bajić, pukovnik i naoružani oficiri JNA.

Članovi od šest osoba u avionu iz Ugande, nisu uhićeni,.., nego pod povećalo uhićenja dolazi samo Anton Kikaš, kojeg se sprovedi helikopterom u BiH-a i zatim avionom u Beograd. U javnosti se je pričalo kako je Kikaš u vojnom zatvoru, a bio je u hotelu i bio je slobodan... Ovo nije bio pokušaj naoružavanja Hrvata. U toj igri su sudjelovali: Miroslav Šeparović, Janko Herak, Vladimir Šeks, Jan Gabrić, Ivo Jolić i Dražen Budiša.

Interesantno je; da Kikašiva razmjena desila se je samo tri mjeseca poslije na istom aerodromu "Pleso" u Zagrebu, i on je razmijenjen za uhićenoga generala JNA, Milana Aksentijevića. Ni danas mnogi ljudi u Hrvatskoj, ne znaju za igrokaz koji im je priredila UDBA, i to sve u ime hrvatstva i Hrvatske. Gojko Šušak je bio glavni u vođenju akcije razmjene.

U akciji operacija oružja za Balkan - Hrvatsku, sudjelovala je sa UDB-om i Rimokatolička crkva i Vatikan, koji nam je nanesao puno štete od 1943-1944. godine, kada u drugome svjetskom ratu su kardinali na čelu sa papom Pijom XII., izdali Hrvatski narod. A poslije i sa Papom Pavlom VI. Svaki pametni čovjek će razumjeti o čemu ja ovdje pišem. Istina je da mi Hrvati nismo htjeli rat. Ali vidi se tko je rat stvorio i htio, ta sva krvoprolića i razaranja... itd.

--------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r
0958148290 (Tel/mob.)
brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
-------------------------------------------------
Objavljeno: 01.12.2016.
-------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-------------------------------------------------
Broj članaka: 3447.



Post je objavljen 01.12.2016. u 23:05 sati.