Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

SAI BABA PORUČUJE - Knjiga 2




Korak po Korak sa Učiteljem – GOSPOD SATHYA SAI BABA
govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 2


Posebno sam radosna što sudjelujem u približavanju pojašnjenja koja su bila isčekivana od mnogih Sai poklonika bez obzira kojem Babi su naklonjeniji, ali i od nas ne pripadajućih ali ništa manje znatiželjnijih. Prva Knjiga se stoga i bavi pojašnjenjima o nesporazumima između dva ašrama, ali i drugim ništa manje važnim pitanjima koja zaokupljaju umove koje je na bilo koji način dotakao Učitelj.

Vrlo jasno nam daje do znanja: „Vidite, u Prashanti Nilayam su, tijekom mnogih desetljeća koje sam proveo tamo, uglavnom dolazili tragači za Istinom, a rijetki su bili oni koji su je pronašli, koji su sve predali Bogu. Suprotno tome, u Muddenahalliju, privlačim one koji su otkrili Istinu ili su vrlo blizu otkrivanja svoje Kristove / Saijeve prirode kao što je Duša i u procesu su, ili silno žele pokazati svoju božanstvenost.

Stav je vrlo važan. Što mislim pod time? Ako očekujete od Mene da učinim sve što vam je potrebno, da bih vas preobrazio u Krista, nećete u tome uspjeti. Morate uložiti puno truda, čistih namjera, volje usklađene s Mojom, strogo kontrolirati vaše instrumente kao što su um, emocije i fizičko tijelo, njihove apetite i želje. Nema smisla plakati za Mnom, ako niste pokušali prakticirati ove potrebne uvjete. Dakle, razvijte ovaj stav da morate pročistiti i poboljšati sebe u svim područjima i biti toliko savršeni koliko to mogu biti Ja, onda se ponudite Sai Babi da bi bili Njegov instrument. Putem nesebičnog služenja i žrtvovanja, prema uputama i pod vodstvom Sai Babe, moći ćete imati priliku ostvariti se kao Krist i steći oslobođenje.

Želim vam reći da Me ne možete naći vani. Morate pogledati unutra, u svoje vlastito srce, kako bi Me pronašli. Tako je uvijek bilo, čak i kad sam bio u fizičkom tijelu u Prasanthi Nilayamu i na drugim mjestima. Dakle, molim vas, nemojte misliti da ti poklonici koji sada rade sa Mnom u misiji u Svjetlosnom tijelu imaju prednost pred vama. Oni Me također moraju naći u svojim srcima gdje prebivam kada nosim fizički oblik ili sam u Svjetlosnom tijelu; Svi me tek moraju naći u srcu."

Stoga nastavljamo sa ovim serijalom i kratkim izvodom druge knjige GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA.





Kratak izvod:

Sretni su oni malobrojni koji su poslušali poziv da otvore svoja srca da bi Me pustili unutra kako bih im bio blizu i komunicirao s njima od srca srcu, od Atme Atmi. Sve dok poklonici ne razviju ovaj, od srca srcu odnos, oni neće prisno znati Sathya Sai Babu. Čemu produljiti ovaj vanjski odnos kada on ne vodi nigdje? Bilo bi bolje da provedete svoje vrijeme mudrije odlaskom unutra i otkrijete svoju i Moju stvarnost, koje su istovjetne stvarnosti; odnosno, Atme u Atmi. Izgubili ste dosta vremena na izvanjskim pravilima i obredima i još Me uvijek niste našli. Sada je vrijeme da se koristite drugim metodama da bi Me pronašli.

Sveci i mudraci iz prošlosti obavljali su mnoga isposništva kako bi pronašli Boga u svojim srcima. Nisam tražio od vas da obavljate bilo kakva isposništva, jer to nije bio Moj način da Moje poklonike podučim Samoostvarenju. Umjesto toga sam tražio od vas da pronađete Boga u svom srcu samo pomoću namasmarane i bhajana. Također sam vas upućivao na to da obavljate nesebično služenje kako bi pronašli Boga u srcima svih onih koje služite. Međutim, to nije bilo dovoljno. Još uvijek Me niste pronašli u svom srcu. Zašto niste? Zato što niste predani tome da Me pronađete i stopite se u srcu. Da ste Mi bili privrženi, do sada biste Me već pronašli. Što mislim pod time da bi Me privrženošću pronašli? Hoću reći da ste trebali željeti Mene, Boga, više od svega ostalog u vašem životu. Vidim da to nije slučaj za većinu vas. Vidim da je većina vas upletena u obiteljski život, društveni život, poslovne situacije, i u toliko mnogo dužnosti i obveza za koje smatrate da se morate pobrinuti, jer bi vas inače netko mogao osuditi. Ako vas oni osude, osjećati ćete se uznemireno i zabrinuto. Tako trošite svoje vrijeme pokušavajući usrećiti druge ljude. Je li to način da ostvarite Samoostvarenje? Ja vam kažem da nije. Tu ste, prije svega, zato da bi usrećili Boga. A što je to što usrećuje Boga? To, da budete s Njim u srcu i razgovarate s Njim. On vas je stvorio da budete Njegovi suigrači; Njegovi prisni prijatelji s kojima može imati nježan odnos od srca srcu. Dakle, ugađanje drugim ljudima nije način da ugodimo Bogu. Morate shvatiti da vas ugađanje drugim ljudima neće dovesti do Samoostvarenja.





Ovu drugu knjigu kao i preostalih četiri kanalizirala je Catherine Kapahi http://saichanneledbooks.com/ a na Hrvatski prevela gospođa Gordana Graovac, slikarica i članica Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 1973.godine, a prevođenjem se bavi 1965.godine. Sama kaže: „Za postojanje Sai Babe sam doznala 1989.godine. Bila sam 40 dana u Indiji 2007.godine da bih Ga vidjela.“ Zahvaljujući njenom entuzijazmu i odlici služenja, do mene je preko jedne Sai štovateljice stigla obavijest o prijevodima ovih šest knjiga.

Na ovoj adresi nalazi se u pdf formatu GOSPOD SATHYA SAI BABA govori iz Svog SVJETLOSNOG TIJELA knjiga 2. koja čeka i tvoje otkrivenje : https://drive.google.com/drive/folders/0BzmBfRkm-7jqMTNfTmlwbWJUU2c


Post je objavljen 26.11.2016. u 09:55 sati.