Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kamena-kucica-na-skoju

Marketing

Ja sam laik, po drugi put

Ajde da pokušam demistificirati tajnu vezu dobivenog medića i moga zdravlja. Medić je, dakle, "uletio" kao prezentacijski dar, jer sam spontano i s razlogom, najbrže (od)reagirala na "pitanje" prezentera... lijekovi imaju, što?... nuspojave... postavljeno tek u funkciji reklame i bolje prodaje biomagnetskih "pomagala"... ležaja, jastuka, navlaka... uz dodatnu reklamu proizvoda sponzora... blendera, usisavača, tostera, ekoloških plišanih medonja, koji ne ispuštaju dlake (ovaj moj je tek njegova umanjenica).

Sve u svemu, bila je to prezentacija alternativne medicine, homeopatije, energetske medicine, medicine budućnosti, ili tek "medicine iznad medicine" (nazovimo je sad kako hoćemo), koja bogato daruje, da bi još bogatije prodala i uprihodovala. I shvaćam ja tu dimenziju "napada" na klasičnu medicinu i farmaciju, "provociranjem" nuspojavama lijekova, ali svjedočim i sama, kako nisu posve "zdravi" ni jedni ni drugi. Jer današnjim svijetom "drma" samo jedan "bog", a ime mu je novac. Ljudsko zdravlje i život odavno i sve više klizi na ljestvici važnosti, ma o kojoj medicini da je riječ. Nažalost je tako, i biti će tako, dokle god je novac jedina mjera svega.

Ja sam laik, ja to možda ne razumijem... i evo me sad opet, po drugi put, u posve novom obliku i ruhu. Nakon pravnog laika, koji traži svoje pravo i pravicu, sada eto, diže glavu i ovaj medicinski, koji traži pravi put za dobro zdravlje i život bez ovisnosti. Nakon što mu je medicinska dijagnoza i terapija, tijelu nanijela samo dodatnu štetu, koristi ni u tragovima, o strahovima da i ne pričam.

Okreni, obrni - pacijent tamo, pacijent 'vamo. Mada, razlika je ogromna, znam. Neusporedivo ogromna po osobnoj važnosti, ali i po eventualnom utjecaju na druge. Jer, nikad se ne zna. Uvijek je moguće nekoga zavesti ili navesti, da slijedeći identičan put, eventualno ili nedajbože, ugrozi svoje zdravlje, ili si dovede život u opasnost. Pa još uvijek nisam ni sa sobom načisto, kako i zašto bi pisala o tome javno, mada vjerujem da ima smisla. Ima smisla i radi sebe, i radi drugih, jer je i interakcija s blogerima/neblogerima neiscrpan izvor znanja i lijekovitosti. Ima smisla, jer je "bolest štitnjače i oko štitnjače" toliko rasprostranjena, da se komotno može nazvati i "epidemijom svjetskih razmjera". Navodno je na drugom mjestu bolesti, odmah iza dijabetesa. A stres, kao njen glavni "okidač", ide s njom rame uz rame. Pa, ako sebe dodatno osvijestim, a svojim iskustvom olakšam i jednoj jedinoj osobi, da skrati to vrijeme neznanja, sumnji, nedoumica, strahova, onda ima smisla i svrhe pisati. Jer...

Manimo se teorija o bilo čemu, pogotovo danas, kada nema toga, o čemu se ne može izguglati i doznati sve. Da ne kažem, (iz)reklamirati i zadnje smeće. A gdje je u svemu prava istina, znamo sve manje. Zato držim, da ono proživljeno i/ili preživljeno, i na vlastitoj koži provjereno ili opečeno, barem duplo vrijedi od bilo koje teorije.

A prije nego započnem iole ozbiljniju priču o sebi i svome... zdravlju, bolesti, štitnjači, hormonima, medicini, liječenju, prehrani... jer, sve je to jedno s drugim itekako povezano... nije zgorega kazati, kako se unaprijed ograđujem od bilo čijeg "kopiranja" mog puta razmišljanja i postupanja. Jer...


Uvijek imajte na umu da ste posve jedinstveni. Baš kao i svi drugi. - Margaret Mead



Post je objavljen 20.11.2016. u 17:52 sati.