Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Zadarska promocija knjige pjesama " x " Želimira Periša



Razularena promocija knjige ' x ' Želimira Periša u Zadru
održat će se u studenskom klubu Božo Lerotić, DHM, 25.11.2016. u 19:00 sati.

Program organizira Književna udruga Ludens.

O programu:
Predstavljanje knjige pjesama koje stilski leže točno na pola puta između kabarea i tužbalice uključivat će viku, šaptanja i mrmljanja, a uz dekonstrukciju poezije i reinterpretacije stihova posjetitelji će moći uživati i u iću, piću, zabavi i igrama, koje uključuju i najmanje jedan pub kviz na temu x-a. Pjesme će izvoditi, čitati ili svirati autor, studenti iberoromanskih studija Sveučilišta u Zadru i književne udruge Ludens, Roberto Vodanović Čopor i slučajni posjetitelji. Najuspješniji igrači/čitači dobit će nagrade u obliku knjiga, posebno x-a, ali i drugih vrhunskih naslova suvremene hrvatske književnosti.

Poziv na igru s x:
Pozivaju se svi posjetitelji da na promociju donesu svoju interpretaciju ili uhvaćenu manifestaciju simbola x. Ako ste uslikali, napravili, osmislili ili obukli zanimljiv i novi način definiranja ili korištenja opće nepoznanice x, donesite je na promociju gdje će je procijeniti i ocijeniti stručni žiri te dodijeliti bogate knjiške nagrade.

O knjizi:
Želimir Periš, u svojoj zbirci poezije nazvanoj „x“ kreira sintezu životnih mogućnosti s dodatkom modernističke, intelektualne razgradnje stvarnosti kojom čini svojevrstan kontrapunkt sa pomalo delikventnim buntom utjelovljenim kroz dominantni jezik svakodnevnice, vulgarizme, parole, pamflete, grotesku, ironiju.
Josip Luković, H-alter





Post je objavljen 23.11.2016. u 06:04 sati.