Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/skrpun

Marketing

Imamo nešto i za vas

Što je to s populizmom? Je li se negdašnji populizam podvrgao face liftingu i postao nam stranac? Je li novi populizam ima veliki nos? Je li nam novi populizam prijatelj ili ga se valja kloniti? Je li novi populizam zaručnik demagogije? Možda muž, suprug ili tek prijebnik, pardon, priležnik?
Populizam i demagogija. Kako ih prepoznati? Jesu li to dobre ili loše pojave? Ustvari, jesu li to uopće pojave ili nas netko s time plaši?
Ako bih mlađemu koji je tek ušetao u 35-u sutra iskrenuo pijat i rekao mu neka se sam uhvati u koštac sa životom i proba zapamtiti neke popularne cijene kao što su od kruha, mesa i ostalih papica, bi li to bio tek puki populizam ili renesansa?
Ako jednako koštaju hrana, struja, voda, komunalije i ostali kijameti, meni i Plenkoviću koji ima 20 000kn plaće a ja mirovinu djeljeno deset i šutim, je li to populizam? Ili možda demagogija?
Ako ja tražim da mi se crkavica preimenuje u mirovina to jest da se mrvu udebeli, je li to demagogija?
Ili kad se plaća predsjednici, premijeru i svim ministrima i sabornicima podigne a kako već rekoh, cijene su nam zajedničke, je li to populizam ili demagogija ili ni jedno ni drugo?
Ili, recimo da imam neku ušteđevinu, a vjerujte mi da lažem, pa odredim kupiti bokun autića recimo onu kia prde ili kako se već zove. Ono niže klase što bi pokojna Bepina rekla 'bokun piće'. Nešto jeftinije u skladu s mojim statusom. Uletim u salon bahat i pun ko brod a ono ni dvije minute kasnije, ledeni tuš. Auti niže klase krešili! Kupujte višu klasu.
Razočaran i tužniji od ive okrećem se ka izlazu iz salona a trgovcu krivo za popizdit. Baš je žalostan što mi nije ispunio želju te podvikne za mnom.
-Gospon, gospon, najte se žalostiti i otići doma a niste niš kupili. Dajte si stanite, nije sve tak crno kako zgledi no. Imamo mi nešto i za vas. Hote z menom no, pogle'jte imamo u svim bojama a bogme i vrlo otmjene. Gle kako su lepe, take lesi ne bute nigdar jeftinije kupili i to su baš jutros pojeftinili fala našoj Vladi.



Post je objavljen 16.11.2016. u 00:37 sati.