Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sredovjecniudovac

Marketing

Što želim postati jednoga dana

Dear L. Cohen
Bilo bi u redu da sve završi s tobom, jer s tobom je nekako i počelo.

Spominjao sam tvoj CD u onoj davnoj priči, a onda napisao i dodatak, pricu "Epilog" u kojoj si me nadżivio. Žao mi je što te nema, ali drago mi je što sam ja još tu. Ti si bio lik moje priče, a ja sam se često osjećao kao da sam iz tvojih pjesama.

Žao mi je što je nagradu dobio Bob, a ne ti, ali moje mišljenje nije važno, ja još uvijek mislim da je od "našeg" dobitnika bolji naš pa to nikoga više ne zanima. Obećavam ti da ću ponovo čitati tvoju prozu, možda mi se sada više svidi, možda samo previše volim tvoju poeziju pa sve poredim s njom.

Sada sviraju tvoje pjesme sa svih strana i mogu ti reći da su meni neke druge draže od tih koje biraju kao tvoje najbolje. Znaš za moj plavi kišni mantil po kojem su me znali od rane jeseni do kasnog proljeća još od prije nego sam čuo za tvoj, znaš da su me tvoje pjesme pratile kao taj famous blue raincoat "...mislim da mi je drago što si bio na mom putu..."

Znam da si nedavno rekao da si spreman, ali i ja sam bio, a sad više nisam...

Kažu da ti je krenulo one godine kad sam se ja rodio, a i ja želim još svojih tridesetak godina do tvog doba. Pitaju me ponekad što želim biti, neke stvari sam želio postati pa nisam, neke se činilo da ću postati usput pa nisam (od "prgavog pjesnika" ostao sam izgleda samo prgav), neke stvari sam bio slučajno, a (pisao sam vec ovdje) želim samo jedno: jednog dana od buntovnog mladca i sjetnog sredovječnjaka postati zadovoljan starčić kao ti, Bob...

Ne znam jesam li još sredovječan i ako jesam koliko ću još biti, znam da uskoro neću više zaokruzivati ono udovac i vrijeme je završiti. To što si ti završio me podsjetilo na to...

So long Fieldcommander Cohen

Sincerely your
Feldwebel
M. Duspara

Post je objavljen 12.11.2016. u 15:02 sati.