Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VLADI RH PRIJEDLOG ZA DONOŠENJE NACIONALNOG PČELARSKOG PROGRAMA DO 2019.


PČELARI TRAŽE POMOĆ MINISTRA ZA RIJEŠAVANJE POTEŠKOĆA U POSLOVANJU

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić održao je 9. studenog sastanak s predstavnicima sektora pčelarstva koji je organizirala Hrvatska poljoprivredna komora. Uz predstavnike Hrvatskog pčelarskog saveza, sastanku su prisustvovali predstavnici udruga uzgajivača pčela i predstavnici Hrvatske gospodarske komore.

Predstavnici sektora izvijestili su ministra Tolušića o stanju u sektoru i apelirali na rješavanje poteškoća koje imaju u poslovanju :
1. financiranje, ažuriranje i evidencije pčelara i pčelinjaka
2. suzbijanja varioze
3. označavanja podrijetla meda
4. zaštita proizvođača od konkurencije koja prodaje patvoreni med


Hrvatski pčelarski savez predstavio je projekt izrade nacionalne staklenke za med čijom bi se upotrebom zaštitili domaći proizvođači i potrošači.
Ministar poljoprivrede Tolušić je pohvalio dobru organiziranost pčelara i medara kao i složnost u predlaganju rješenja za poboljšanje ovog sektora. „Analizirat ćemo poteškoće o kojima ste danas govorili i zajedno s nadležnim ministarstvima pronaći odgovarajuća rješenja. Apsolutno podržavam ideju izrade jedinstvene nacionalne staklenke za med koja će svakako doprinijeti tome da se hrvatski med učini prepoznatljivim na tržištu.“, izjavio je ministar Tolušić na kraju sastanka. Ministar poljoprivrede je nakon sastanka s pčelarima uputio Vladi RH prijedlog za donošenje Nacionalnog pčelarskog programa za razdoblje od 2017. do 2019. godine. Informacije su to iz ureda odnosa s javnošću ministarstva poljoprivrede.




Post je objavljen 10.11.2016. u 07:38 sati.