Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

Turnir šestoro za izazivača prvaka Hrvatske 2016.

23. Prvenstvo Hrvatske u gou
Kutina 05. i 06. 11. 2016.
Srednja škola Tina Ujevića Kutina


Privode se kraju natjecanja za određivanje prvaka Hrvatske u gou za 2016. godinu. Borbe su to za 23. prvaka od neovisnosti. Bio je ovo turnir šestoro kandidata za izazivača prvaka Hrvaatske. Ovdje je šestorka koja je sudjelovanje ostvarila u kvalifikacijskim turnirima. Nedostaje Zvonko Bednjanec, koji je otkazao sudjelovanje zbog bolesti. Ni prva rezerva Daniel Zrno nije mogao sudjelovati, ali zbog privatnog razloga. I eto nam, kao druge rezerve, Mirte Medak.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 60 minuta po igraču i byoyomi u tri perioda po 30 sekundi.


Na prvoj slici Branko Odobašić otvara natjecanje.
Na drugoj je susret prošlogodišnjeg pobjednika T6-turnira Zorana Mutabžije i Stjepana Meštrovića.


Pogledajmo konačnu tablicu sa svim postignutim rezultatima.
Br. Igrač/ica        Kat Gra  1.  2.  3.  4.  5. Pb SDS  Mj.
1. Meštrović Stjepan 1d VGo 4+ 2+ 6+ 5+ 3+ 5 10 1.
2. Mutabžija Zoran 2d Zag 3- 1- 5+ 4+ 6+ 3 5 2.
3. Smud Mladen 1k VGo 2+ 5- 4- 6+ 1- 2 4 4.
4. Medak Mirta 4k Zag 1- 6- 3+ 2- 5+ 2 4 3.
5. Medak Damir 3k Zag 6+ 3+ 2- 1- 4- 2 3 5.
6. Bačevina Sead 1k Zag 5- 4+ 1- 3- 2- 1 2 6.
Mirta je konačno treća, a Mladen četvrti. Svi bodovi odluke su im jednaki i odlučio je rezultat u njihovoj izravnoj partiji.
Nekako je kao i prošle godine. Isti je prostor, školska knjižnica. Branko se, u ime organizatora, potrudio postaviti lijepo i za go-igru dobro ozračje. Tu je i stol sa voćem, slatkim zalogajima, sjemenkama, sokovima. Ovaj smo puta turnir vodili ručno. Berger sistem za šest sudionika je jednostavan, pa nam računalo nije bilo potrebno.
Krenulo se. Stjepan je ipak još malo prejak za Mirtu, a izgleda i sve nas ostale. Bila je to ovdje prva Stjepanova pobjeda.
Zoran i Mladen ne mogu u svojim partijama bez obaranja grupa. Obićno Mladen spašava svoje i obično to čini neuspješno. I ovaj puta je bježao sa svojim kamenčićima. U tome bijegu zapeo je na Zoranovu grupu i oborio je, i onako usput i pobjedio Zorana.
Sead i Damir su također brzo došli do sukoba. Damir, profesor informatike, vrsni šahista, jak je u izračunima i pripremi razvoja. Sead, stari lisac velikog iskustva, nije izdržao pred naletom mlađega Damira.
Nešto se zalogajilo i nastavilo drugim kolom.
Stjepan ovaj puta ide sa crnima na Zorana. Prošlo je to u tišini. Čujem tek kako se Zoran pravda da je Stjepan vrlo jak igrač.
Mirta je nekako brzo izgubila od Seada. Čujem da joj je oborio veliku grupu. E moj Seade, lisće stari, gledaš lijevo, a misliš desno.
Damir i Mladen se mlate. Mladen, kao obično cilja na sredinu, ali to je najteže sačuvati, jer 'zidovi' trebaju biti sigurni sa svih strana. Izabrao je tako Mladen nesiguran put, a Damir to znao iskoristiti i startati sa dvije pobjede.
Evo nas i u trećem kolu. Mirta, nakon dva početna poraza igra sa Mladenom, koji opet nastoji izgraditi 'balon' u centru. Mirta je sakupila solidne poene po stranicama, a Mladenu se 'balon' raspao. Svijestan toga Mladen se predao. Bila je to Mirtina prva turnirska pobjeda protiv Mladena.
Stjepan je i Seadu pokazao što zna i umije. Bila je to i treća Stjepanova pobjeda.
Tu je i susret Damira sa dvije pobjede i Zorana sa dva poraza. Obojica su ovom partijom okrenuli trendove, pa Zoran bilježi prvu pobjedu na turniru, a Damir prvi poraz. Stjepan bodovno usamljen preuzima vrh turnirske tablice.
Četvrto je kolo u nedjelju ujutro.
Stjepan brani vrh turnirske tablice u partiji sa Damirom. Trajalo je i bilo borbeno, a Stjepan je ubilježio novu pobjedu, te osigurao i turnirsku pobjedu.
Mirta još nema pobjede na turnirima protiv Zorana. Ovaj je puta bilo zanimljivo, ali Zoran joj je ostao nedohvatljiv. Mirta napreduje, pa će njihove partije biti još zanimljivije.
U borbi začelja igraju stari prijatelji Mladen i Sead. Poslijednjih godina Sead bilježi pobjede, ali Mladen ovom partijom popravlja međusobni odnos pobjeda.
Poslijednje je, peto, kolo. U obiteljskom je ogledu Mirta pobjedila tatu Damira i uhvatila drugi bod.
Zoran je ostvario i treću pobjedu i to u nizu, a time je uhvatio drugu poziciju. Žrtva mu je ovaj puta bio stari prijatelj Sead.
Stjepan je za kraj pobjedio i Mladena.
Uvjerljivi pobjednik turnira i izazivač prvaka Hrvatske u gou Lovre Furjanića je Stjepan Meštrović iz Velike Gorice.

Na prvoj je slici pobjednik i izazivač prvaka Hrvatske u gou Stjepan Meštrović.
Na drugoj je svih šest natjecatelja u društvu dogradonačelnika Grada Kutine Damira Petravića. Redom sa lijeva na desno stoje: Sead Bačevina, Mladen Smud, Zoran Mutabžija, Stjepan Meštrović, dogradonačelnik Damir Petravić, Mirta Medak i Damir Medak.


Rezultati su poslani u europski go database i već su uvršteni u ažurirane preglede.
Pogledajmo promjene ratinga po rezultatima ovoga turnira.
Mj. Igrač/ica         Grad Kat  Sta.rat   +/-    Nov.rat Katrat
1. Mestrovic Stjepan VGor 1d 2124.43 +29.02 2153.45 2.dan
2. Mutabzija Zoran Zagr 2d 2182.48 -26.69 2155.79 2.dan
3. Smud Mladen VGor 1k 1953.54 -6.61 1946.94 2.kyu
4. Medak Mirta Zagr 4k 1687.58 +61.86 1749.44 4.kyu
5. Medak Damir Zagr 3k 1799.97 +32.07 1832.03 3.kyu
6. Bacevina Sead Zagr 1k 2043.69 -51.91 1991.78 1.kyu
Dvije su promjene kategorija i to obje u 2, ali jedna u dan, a druga u kyu; jedna u napredovanju, a druga nazadovanju:
Stjepan Meštrović 2. dan i
Mladen Smud 2 kyu.
Čestitka Stjepanu majstoru 2. dana!

Dodjele nagrada, na slikama sa lijeva na desno: za treće mjesto Mirti Medak, za drugo mjesto Zoranu Mutabžiji i pobjedniku turnora Stjepanu Meštroviću.

I za kraj galerija slika sa i oko turnira:


bl. Muradenu

Post je objavljen 09.11.2016. u 22:03 sati.