Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srebrnesvinje

Marketing

Koncert Drugog Načina - Tvornica Kulture, Zagreb, 28. listopada 2016.

Sinoćnjim koncertom u Tvornici Kulture zagrebačka grupa Drugi Način je promovirala svoj novi album "Zgubidan". Zagrebačka "Tvornica" sinoć je bila dobro ispunjena, a pubika je sa grupom otpjevala stare i nove hitove. Grupa je nastiupila u novoj postavi: Branko Požgajec, vokal flauta, Božo Ilić Dugi, Bass gitara, Ernest Vinković, gitara vokal, Mladen Palenkaš, bubnjevi, Mario Domazet, gitara i Damir Vuk, klavijature.

Posebni gosti koncerta su bili Branko Bogunović - Pif, koji je zagrjavao publiku kao predgupa, i Halil Mekić - Sos, gitarist i stari član Drugog Načina iz prve postave grupe, koji je zajedno sa članovima Drugog Načina odsvirao par pjesama grupe.

Važno je napomenuti da je grupa Drugi Način ovaj koncert posvetila svom preminulom članu Davoru Senčaru (+ 2011) i nedavno preminulom legendarnom usnom harmonikašu Nevenu Mijaču.

Koncert je grupa započela laganim hitom Lile su kiše, da se kako je rekao vođa grupe Branko Požgajec grupa zagrije kao stari auto koji pali na guranje, ali onda traje i traje ne može se zgasit. Onda su se redale pjesme Žuti lIst, Stoperi, Opomena.Ispod Duge, Svijet Iluzije, Zgubidan,Pobjegni več jednom, Na mom dlanu i Opet Dobra izvedba je bila pjesma Na mom dlanu u kojo je sudjelovao Halil Mekić Sos na gitari, a pjesmu je otpjevao Ernest Vinković, pokušavši "skinuti" vokal Ismeta Kurtovića, koji je pjesmu otpjevao u originalu, što mu je samo donekle i uspjelo.

Istaknuo bih budući je gupa na novom albumu obradila pjesmu Drage Minarca Trebao sam, ali nisam u povodu njegova sedamdesetog rođendana.

Budući je pjesma Jedro za Oluju bila snimljena u "Tvornici" Drugi način se njenim izvođenjem odužio zagrebačkom Rock klubu Vrunac koncerta bila je pjesma Piši mi, koju je publika otpjevala zajedno s Drugim Načinom.

Nakon dva sata sviranja koncert je završio njihovim prikladnim hitom Prođe ovaj dan. Na kraju mogu reći da je njihova svirka bila solidna, ne odlična kao prve postave Drugog Načina, ali je publika sa koncerta mogla otiči zadovoljna.













Post je objavljen 29.10.2016. u 12:06 sati.