Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

NEORIMLJANIMA

Nakon svih profanih tema malo ću se "odmoriti" na Pavlovim jaslama.
Naravno i ovaj Pavlov text upućen Rimljanima (odnosno cijeloj zapadnoj civilizacija) govori o "praktičnim stvarima"

Zato bi bilo dobro za nas koji "liječimo" svoje smiješne frustracije na profan način; docirajući, zadirkujući, potcjenjujući, vrijeđajući ....malo zastati i razmisliti o našim postupcima.
Pa čak i s obzirom na naše "plemenite" nakane.
Pošto određenoj skupini ljudi "nije dano" da spoznaju Gospodina evo jednog lijepog primjera kojeg mogu svi prihvatiti, ako žele.

Ljubav prema slabima
(Rimljanima 14)
Slaboga u vjeri prigrlite, ali ne da se prepirete o mišljenjima. 2Netko vjeruje da smije sve jesti, slabi opet jede samo povrće. 3Tko jede, neka ne prezire onoga tko ne jede; tko pak ne jede, neka ne sudi onoga tko jede. Ta Bog ga je prigrlio. 4Tko si ti da sudiš tuđega slugu? Svojemu Gospodaru i stoji i pada! A stajat će jer moćan je Gospodin da ga podrži.
5Netko razlikuje dan od dana, nekomu je opet svaki dan jednak. Samo nek je svatko posve uvjeren u svoje mišljenje. 6Tko na dan misli, poradi Gospodina misli; i tko jede, poradi Gospodina jede: zahvaljuje Bogu. I tko ne jede, poradi Gospodina ne jede i – zahvaljuje Bogu.
7Jer nitko od nas sebi ne živi, nitko sebi ne umire. 8Doista, ako živimo, Gospodinu živimo, i ako umiremo, Gospodinu umiremo. Živimo li dakle ili umiremo – Gospodinovi smo. 9Ta Krist zato umrije i oživje da gospodar bude i mrtvima i živima. 10A ti, što sudiš brata svoga? Ili ti, što prezireš brata svoga? Ta svi ćemo stati pred sudište Božje. 11Jer pisano je:
Života mi moga, govori Gospodin, prignut će se preda mnom svako koljeno
i svaki će jezik priznati Boga.

12Svaki će dakle od nas za sebe Bogu dati račun.




Post je objavljen 27.10.2016. u 11:23 sati.