Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Terrifier (2011)

 photo Zoombies-FB_zpsbjxnoz8l.jpg

Sve u svemu: 3,5 / 5 party
Više o filmu: Imdb.com
Video

Terrifier je kratki horor film redatelja Damiena Leonea, koji je još prije napravio film The 9th Circle 2008. godine. Oba filma uključuju zanimljivu horor personu po imenu Art the Clown, mističan klaun koji na nerijetko sadistički način proganja i na kraju ubija ljude, poglavito žene.
Tako je 2013. nastao i prvi dugometraži Leoneov film - All Hallows' Eve i njegov nastavak iz 2015., gdje samo prvi uključuje klauna, dok je drugi više horor omnibus s nepovezanom radnjom, a sprema se krajem ove godine i istoimeni film Terrifier koji će nanovo uključivati klauna, ponovno u režiji Leonea, koji je zaslužan za sve navedeno osim drugog dijela iz 2015. godine.
Radnja je jednostavna - žena na putu prema New Yorku zastaje na benzinskoj postaji gdje zatiče klauna kojeg tjera vlasnik postaje. Nedugo nakon toga, klaun ubija vlasnika, a žena se baca u bijeg za vlastiti život.

 photo screen-shot-2015-11-01-at-00-16-16_zpsycsjzckx.png

Zanimljiv način snimanja stvorio je idealnu halloween atmosferu, vidimo tu i efektivno ubojstvo, jezivog klauna kojega jedva čekam vidjeti u narednim filmovima, na koje se bacam već večeras i kratke jump scene koje upućuju na redateljevo znanje za horor filmovima i na čemu se oni moraju bazirati. Vožnja iz noćne more pretvorit će se u krvavi obračun s klaunom demonom koji izgleda nije ljudsko biće, na što upućuju njegova konstantna vraćanja i brzina kretanja.

Sve u svemu, dobar short film, bacimo se mi na dugometražni pa da vidimo od čega je Damien Leone sazdan.

Post je objavljen 23.10.2016. u 17:31 sati.