Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU IMA MINISTRICU - dipl.oec. GABRIJELU ŽALAC


U FOKUS - KORISNICI EU SREDSTAVA

Već u jutarnjim satima 20. listopada u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dužnost ministrice je preuzela je dipl.oec. Gabrijela Žalac (37). Na novu dužnost, jer je dosadašnji ministar dipl.iur. Tomislav Tolušić prema odluci premijera Vlade RH Andreja Plenkovića imenovan ministrom poljoprivrede, Gabrijela Žalac je došla s mjesta direktorice Agencije za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Na kraju je doktorskog studija menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Osijeku. Bila je dugogodišnja pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Vukovarsko srijemske županije. Nova ministrica ima dugogodišnje iskustvo u pripremi, provedbi i evaluaciji raznih EU projekata te je vrlo dobro upoznata sa sustavom upravljanja i kontrole EU fondova.Gabrijela Žalac majka je troje djece, udana.
Radi boljitka svoje Slavonije i razvoja cijele Hrvatske odlučila je preuzeti odgovornost ministrice regionalnog razvoja i fondova EU, te se iskreno posvetiti poslu kako bi 10,7 milijardi eura, koje su Hrvatskoj na raspolaganju iz Europske unije, što prije došlo do poduzetnika, poljoprivrednika, nezaposlenih, mladih i drugih građana Republike Hrvatske te u konačnici doprinijelo rastu gospodarstva i ravnomjernom razvoju hrvatskih regija.Dolazi s „terena“ gdje je svaka kuna uložena u razvoj vrlo bitna, te će fokus usmjeriti na postojeće i buduće korisnike EU sredstava, odnosno na njihove potrebe. Planira u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodatno pojednostavljenje sustava i procedura kao i jačanje suradnje i koordinacije svih tijela u Sustavu upravljanja i kontrole EU fondovima te nastavi s odličnim rezultatima koje je Ministarstvo do sada ostvarilo.
Prije nego je došla u Agenciju, Gabrijela Žalac bila je pročelnica Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a slične poslove obavljala je u Županiji još od 2002. godine. U svojoj karijeri sudjelovala je u pripremi, programiranju i provedbi EU programa, pripremi, provedbi i evaluaciji brojnih projekata financiranih iz međunarodnih i EU izvora u Vukovarsko-srijemskoj županiji te je bila članica raznih vijeća, odbora i radnih skupina.Dobro poznavanje programa međunarodne suradnje i načela regionalnog razvoja, hrvatskih i međunarodnih regionalnih prilika, strateškog planiranja, programiranja i upravljanja regionalnim razvojem putem projekata koji se financiraju kroz EU fondove, pomoći će novoj ministrici da opravda povjerenje koje joj je ukazano.



Post je objavljen 21.10.2016. u 06:51 sati.