Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

TOMISLAV TOLUŠIĆ JE MINISTAR POLJOPRIVREDE

ORGANIZATOR POSLOVA I DONOSILAC ODLUKA

Andrej Plenković mandatar Vlade RH za ministra poljoprivrede odabrao je 17. listopada dipl. iur. Tomislava Tolušića dosadašnjeg vrlo uspješnog ministra regionalnog razvoja i fondova EU. Koliko je Tolušić bio uspješan na mjestu ministra regionalnog razvoja i što je i koliko do sada učinio - dobrim dijelom je moguće informirati se kroz tekstove upravo na ovom blogu http://agropolitika.blog.hr na kome sam vrlo četo prenosila priopćenja ministartsva regionalnog razvoja. Na taj se način lako može uočiti da je ministar Tolušić radio cijelog ljeta, dok su drugi političari ili ljetovali ili vodili svoje političke kampanje uoči izvanrednih parlamentarnih izbora koji su održani 11. rujna.
Tomislav Tolušić rođen je 12. veljače 1979. u Virovitici. Odrastao je i školovao se u Slatini i Virovitici. Gimnaziju Petra Preradovića završio je 1997.u Virovitici godine nakon čega upisuje Pravni fakultet u Zagrebu.Diplomirani pravnik postao je 2003. godine. Već u lipnju iste godine kao vježbenik počinje raditi u uredu državne uprave u Virovitičko podravskoj županiji na poslovima za imovinsko pravne odnose. No ne presteje učiti, tako da već 2006. završava Akademiju za politički razvoj vijeća Europe a nakon toga stažira u Europskom parlamentu i Europskoj komisiji kao stipendist Robert Schuman fondacije. U dva mandata bio je župan Virovitičko podravske županije i nekoliko godina predsjednik Saveza hrvatskih županija.

Image and video hosting by TinyPic
Dipl.iur. Tomislav Tolušić

Tomislav Tolušić dovoljno je kompetentan da može biti uspješan ministar poljoprivrede. Taj čovjek posjeduje 1. pravna znanja 2. znanja kao organizator poslova što je vidljivo iz njegova dosadašnjeg rada 3. slobodu donošenja odluka koje je naučio donositi u ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU. To što nema fakultativnih znanja iz područja poljoprivrede kompenzirati će znanjima koje ima. Osim toga kao ministar poljoprivrede imati će više pomoćnika tako da je za očekivati da će biti uspješan u vođenju resora poljoprivrede. Narodna izreka kaže "kada nemaš ono što voliš, moraš voljeti ono što imaš". Tolušić odlazi iz ministarskog resora odakle se povlačio novac iz EU i gdje su se radili planovi i raspisivali natječaji za trošenje tog novca na najsvrsishodniji naćin.




Post je objavljen 18.10.2016. u 21:29 sati.