Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

STUDENTI IZ OSIJEKA POSJETILI MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA



VEĆ TRI GODINE PROJEKT AKADEMIJA REGIONALNOG RAZVOJA!

Studenti pete godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku posjetili su 17. listopada Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u Zagrebu a minitar Tomislav Tolušić sa suradnicima pobliže ih je upoznao s radom te državne institucije te objasnio regionalnu politiku Republike Hrvatske i način funkcioniranja, sustav upravljanja i kontrole korištenja EU fondova. Studentima su prezentirane mogućnosti financiranja sredstvima EU te projekt Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojeg MRRFEU provodi već treću godinu zaredom.
Pilot projekt Akademija regionalnog razvoja i fondova EU pokrenut je u lipnju 2014. godine s ciljem podizanja svijesti studentske populacije o važnosti i koristi EU fondova. Ovu kalendarsku godinu Akademiju pohađa dvjestotinjak studenata okupljenih u trideset i tri studentske udruge ili neformalne grupe. Neke od aktivnosti ovog projekta su: identificiranje i predstavljanje lokalnih projekata, organizacije Dana EU fondova na fakultetu, suradnja s regionalnim koordinatorima, održavanje Facebook stranice, održavanje radionica „Od ideje do projekta“, „Upravljanje projektnim ciklusom“, „Erasmus+ radionice“ itd.
U ponedjeljak, 17. listopada 2016. godine, studenti pete godine Ekonomskog fakulteta u Osijeku posjetili su Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) gdje ih ministar Tolušić sa suradnicima pobliže upoznao s radom institucije te objasnio regionalnu politiku Republike Hrvatske i način funkcioniranja Sustava upravljanja i kontrole korištenja EU fondova. Uz navedeno, studentima su prezentirane mogućnosti financiranja EU sredstvima te projekt Akademija regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kojeg MRRFEU provodi već treću godinu zaredom.
Pilot projekt Akademija regionalnog razvoja i fondova EU pokrenut je u lipnju 2014. godine s ciljem podizanja svijesti studentske populacije o važnosti i koristi EU fondova. Ovu godinu Akademiju pohađa dvjestotinjak studenata okupljenih u trideset i tri studentske udruge ili neformalne grupe. Neke od aktivnosti ovog projekta su: identificiranje i predstavljanje lokalnih projekata, organizacije Dana EU fondova na fakultetu, suradnja s regionalnim koordinatorima, održavanje Facebook stranice, održavanje radionica „Od ideje do projekta“, „Upravljanje projektnim ciklusom“, „Erasmus+ radionice“ i sl.

Image and video hosting by TinyPic
MINISTAR TOMISLAV TOLUŠIĆ SA STUDENTIMA EKONOMSKOG FAKULTETA IZ OSIJEKA KOJI SU 17. LISTOPADA POSJETILI MINISTARSTVO REGIONALNOG RAZVOJA.

„Studenti se na ovaj način upoznaju s ključnim politikama Europske unije, EU fondovima, metodom upravljanja projektnim ciklusom i procesima izrade projektne prijave. Kroz projekt Akademije uče komponente dobro napisanog projekta i kako svoje ideje pretvoriti u projektni prijedlog sufinanciran sredstvima iz EU fondova. S tako usvojenim znanjima vrlo će lako naći svoj put do tržišta rada.“- rekao je prigodom predstavljanja ministarstva i njegove funkcije ministar dipl. iur. Tomislav Tolušić.
Najuspješnije studente pri završetku projekta Ministarstvo regionalnog razvoja nagrađuje studijskim posjetom Bruxellesu, gdje se upoznaju s radom institucija Europske Unije. U suradnji s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj, studenti Akademije će i ove godine 1. i 2. prosinca posjetiti Bruxelles.
Ministarstvo u sklopu Dana otvorenih vrata organizira studijske posjete za razne predstavnike stručne i šire javnosti u cilju informiranja i edukacije o mogućnostima koje proizlaze iz EU fondova. Važno je istaknuti da ovo nije prvi put da Ministarstvo ugošćuje studente u svojim prostorijama te da se stručnjaci iz ministarstva redovito odazivaju na svaku studentsku inicijativu koja za cilj ima proširiti znanja o regionalnoj politici i fondovima EU.

Image and video hosting by TinyPic
NAJBOLJI STUDENTI AKADEMIJE REGIONALNOG RAZVOJA KOJ I SU 23. i 24. 11. 2015. POSJETILI BRUXELLES. (Fotka iz arhive Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU)


Post je objavljen 18.10.2016. u 10:44 sati.