Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dagaz

Marketing

Ovdje i sada

Budi prisutna, budi u trenutku... Čujem to tako često i pitam se zašto je tako teško? Odgovor se nameće sam po sebi, jako ti se ne sviđa to što vidiš. Vidiš jasno cijeli svoj život i shvatiš koliko si sam odgovoran za ono gdje se nalaziš. A to boli više od onoga lošega što se događa. Prošlost nudi prežvakavanje poznatoga, hej tu nemaš više što. .. osim preslikavati prošle događaje u vrijeme koje im ne odgovara, koje više nije njihovo. I tako sada postaje prije. Ideš u budućnost jer tamo postoji šansa da ono što budeš vidio oko sebe bude srcu i oku ugodno. Kao imaš vremena kovati savršen plan, ti ćeš ovako i onako. I tako sada postane sutra. I tako preskačemo jedino što imamo, sada.

Jedino vrijeme kada možemo aktivno djelovati na ono sutra. Ono od jučer samo može biti lekcija i putokaz. Biti u sada je biti u sebi kakav jesi ovog trenutka. Kada smo bolesni i nesretni, u strahu, neimaštini i ludilu, zapravo bježimo od sebe i oduzimamo si jedinu moć koju imamo, samopomoć. Ne gledamo u sebe u tom trenutku. Nego u nekog prošlog i budućeg sebe, a od drugih tražimo da nas oslobode nas samih u tom za nas teškom trenutku. Zašto drugom bolesnom brzinom svjetlosti pomažemo, a sebe ne možemo ni pogledati u tom trenutku?


Sada je naša moć. Sada je namoćniji trenutak koji postoji. Zato ga se toliko i bojimo. Donosi ono čemu svi težimo, slobodu i kontrolu. Vlastitu slobodu i shvaćanje da jedino što moramo i možemo kontrolirati smo mi sami, naše misli i emocije, pa tako i reakcije, pa tako i život.


Moć koja proizlazi iz svjesnosti ima svoju cijenu. Moraš se suočiti sa sadašnjošću. Ovisno o tome kakva je pronaći ćeš svoje teme. Pronaći ćeš onog od jučer i moći graditi onog sutra. Jer se mijenaš, kao što se sve oko tebe mijenja. Ali nagrada je tako vrijedna.


Koliko god vlastita sadašnjost nekome izgledala ovakva i onakva, smrdljiva, nepopravljiva, preteška, u njoj uvijek ima Zlata. Kada ste sada, možete vidjeti to Zlato i polirati ga do najvećeg sjaja. Svi mi znamo koja su vaša Zlata i znamo da je vrijedno skidati sve slojeve. Svatko u sadašnjosti ima svega jer svatko u sebi u svakom trenutku ima svega.


Odluka je na nama. I svaka je ispravna za nas u tom trenutku u kojem biramo. Birajmo najbolje za sebe sada jer je to jedino čime poštujemo sebe jučer i jedino čime gradimo sebe sutra.

Post je objavljen 17.10.2016. u 10:24 sati.