Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

ŠTO JE TO EKSTREMIZAM?

U početku smo htjeli povjerovati da je namjerna pogreška u prijevodu malicioznih novinara i urednika, ali nije riječ o tomu. Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković doista je njemačkim, pa austrijskim medijima rekao da će protjerati ekstremizam iz HDZ-a. Oni koji su od samoga početka gledali njegovu „instalaciju“ na čelo najmnogoljudnije stranke, komentirali su otprilike s nemalim cinizmom da je zbog toga i doveden, dakle da protjera ekstremizam. Kakav ekstremizam i tko je ekstremist u HDZ-u, konkretno ne razlaže ni on niti bilo tko drugi, ali zna se da misle na nekoliko istaknutih političkih aktivista, prije svega na aktualnoga ministra kulture Zlatka Hasanbegovića. Koliko god je, sa stajališta ove izopačene ljevice, poželjno svakoga dana demonizirati i dehumanizirati ministra Zlatka Hasanbegovića, prilično je logički neizvedivo dokazati da je on ekstremist, kao ni bilo tko u HDZ-u ili na tzv. desnici.

Dakle po čemu je to Hasanbegović ekstremist? Zar po tome što je jedan filočetnički urednik, koji je u to doba veličao Maksa Luburića, HOS-ovu kapu na Hasanbegovićevoj glavi u ratnim godinama proglasio ustaškom? Zar je ekstremist zato što kaže da je jedini rat koji je bio oslobodilački bio .Domovinski rat ili da je hrvatski antifašizam ispraznica? Pa to je velika istina, to znaju i vrapci na grani, to znade svako hrvatsko čeljade, ali ta istina jednostavno boli jugošovinistički talog hrvatskoga društva pa ju ne prihvaća jer prihvaćanje te istine podrazumijeva i rušenje svijeta i lažne povijesti koju grade 70 godina, prihvaćanje te istine podrazumijeva moralnu, političku, kaznenu ili barem mentalnu odgovornost za zločinačku politiku.

Apsolutno nema ništa ekstremističko u pojavi i u istupima Zlatka Hasanbegovića. Da nije prljavih napada na njega, ne bi postao toliko popularan. Hasanbegovićeva je popularnost oblik otpora sramotnoj antihrvatskoj histeriji onih u ustanovama i medijima koji Hrvatsku nikad nisu ni prihvatili ni željeli. Ono što, međutim, zbunjuje jest odnos predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića prema toj histeriji. Neovisno o tomu planira li on zadržati Hasanbegovića na poziciji ministra kulture ili ne, Plenković je bio dužan zaštititi svoga čovjeka od tih neutemeljenih napada. Ne samo zbog činjenice što je Hasanbegović donio HDZ-u dobar broj glasova na prošlim izborima, ne samo zbog toga što ti napadi na njega nemaju veze sa zdravom pameću jer čovjek govori elementarnu istinu o zločinačkoj Jugoslaviji i zločinačkim partizanima, nego makar i zato što bi braneći dostojanstvo čovjeka i znanstvenika Hasanbegovića branio i dostojanstvo HDZ-a, a time dostojanstvo i hrvatskoga naroda koji staje uz HDZ i Hasanbegovića.

Ivica Marijačić, Portal Hrvatskoga kulturnog vijeća (3.10.16.)

AUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAUAU-UH

Iako je A. Plenković jučer postao mandatarom vlade, još prošli tjedan dobio je osnovne smjernice o tome što Partija od njega očekuje.

Portal

Post je objavljen 12.10.2016. u 15:56 sati.