Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

MAĐARICA

Pozdrav svima!
Drugi kolač s hodočašća za koji sam vam dužna recept je mađarica. Što reći o njoj, a da to već niste čuli ili kako je prezentirati, a da to već niste vidjeli?
Oni koji su probali mađaricu po ovom receptu znaju o čemu govorim, a vama preostaje da je napravite sami. Recept za kore je odličan jer se lagano radi s njima dok je krema standardno dobra! Ako tražite recept za mađaricu uzmite u obzir i ovaj, provjeren je već mnogo puta na zadovoljstvo svih nas :)
Sastojci potrebni za tijesto:
150 g margarina
600 g glatkog brašna
250 g šećera
plavo kiselo vrhnje
2 jaja
1 prašak za pecivo
Zamijesite tijesto i podijelite ga na 6 komada. Razvaljajte tanko kore i pecite na okrenutoj tepsiji, ali prije ih ispikajte vilicom i dobro pazite kod pečenja da kore ostanu žute boje. Pecite na 200*C oko 14 minuta!
Sastojci potrebni za kremu:
1 1/2 l mlijeka
120 g oštrog brašna
450 g šećera
3 žlice kakaa
2 vanil šećera
150 g margarina
50 g maslaca
Stavite kuhati mlijeko, a ostale sastojke izradite mikserom i zakuhajte kada mlijeko zavri. Kada se krema ohladi, dodajte joj margarin i maslac.
Kore namažite odmah jer sam primjetila da pucaju ako ih mažete drugi dan. Kada napravite mađaricu premažite je glazurom od 200 g čokolade i pola margarina. Čim se glazura malo stisne, lagano označite gdje ćete je rezati da vam kasnije ne puca, samo ćete slijediti po označenim crtama.
Servus i u slast :)











Post je objavljen 13.10.2016. u 09:09 sati.