Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakurukshetra

Marketing

Mi jedemo samo zdravu hranu

Prekrasno jesenje subotnje jutro. Malo kasnije se dižem jer ne moram raditi i bacam se na svoje jutarnje rituale- kavu i Facebook. Obično preko tjedna nemam toliko vremena za surfanje pa me baš veseli pročačkati malo što je novoga i požlabrati s nekim na chatu. Primjećujem zadnjih par dana da nemilosrdno komentiram na stvari koje se ne nalaze samo na mojoj stranici, nego i na tuđim. Primjećujem kako mi je dozlogrdilo to duhovnjačko puritanstvu kroz koje se promovira samo zdrava hrana, samo zdrav način života itd. Evo djevojka stavi sliku ogromne čokolade i počnu joj soliti pamet da je kancerogena. Pa ljudi moji, ima li danas išta što je masovno proizvedeno, a da nije kancerogeno? Nema. U svemu se koriste iste metode, svime se manipulira i sve je plasirano kroz dobro stvoreno zaleđe puno skrivenih agendi i sumnjivih namjera. Nismo od jučer. Ali skakati na svaki proizvod, pogotovo zato jer nije od prosa jer je to kakti neko hindu čistunstvo, nema apsolutno nikakva smisla.

Ako ćemo mahati s prehrambenim puritanstvom, onda možemo najprije odustati od vode. Želi li netko tvrditi da je ova klorirana, prilagođena voda puna kamenca zdrava? Ili da su izuzetno skupi proizvodi koji se nađu markirani pod biološkim uzgojem zdravi kada je tlo puno svega i svačega što nam preko zraka i padalina dolazi?
Ovo ne znači da ja zastupam konzumaciju stvari koje su proglašene kancerogenima, ali dovraga, gotovo sve bismo mogli proglasiti kanceregonima jer prirodno valjda više ni ne postoji. Smanjiti da, no opet, ne se opterećivati. Stvarno me umaraju te čistunske nebuloze na koje svako malo naletim.

Eto mi ćemo se danas naklopati tortilja s grahom, kurozom (gmo), chilli umakom i veselo će nam goriti grla. Novaca za spektakularne pseudo-biološke proizvode nemamo i ne pokušavamo glumiti taj tip ljudi. A možda uz to popim i pivu. Da doživljaj bude potpuniji, kad već nemam teqilu.



Post je objavljen 08.10.2016. u 09:12 sati.