Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

REAGIRALI SU NA MOJ ČLANAK BIVŠI DRUGOVI I OFICIRI - KOJI NAVODNO SU NAM STVORILI "NOVU HRVATSKU" U POTPUNOSTI OBJAVLJUJEM NJIHOVO PISMO - KAO KOMENTAR

Na fotografiji tri bivša oficira JNA, Stjepan Ivanić, Petar Stipetić i Antun Tus, bivši komunisti, ljudi koji svečano su se zakleli i prisegnuli; da će čuvati zemlju SFR-Jugoslaviju - kao zjenicu svoga (oba) oka... Može li se takvim uhljjebljenicima više vjerovati?!

Autor: Stjepan Ivanić “Lice i naličje Domovinskog rata”

Email: damir.feher@gmail.com

Kao odgovor na: A GRAD SMO SVE VEĆE BIJEDE I SIROMAŠTVA I NEZAPOSLENOSTI.. (Autor: Branko Stojković) BLAŽENI SVI ONI KOJI TO NE BUDU SLUŠALI

Objavljeno: 04/10/2016 u 12:09 (na stranicama Wordpress.com)

Komentar,
Svatko ima pravo na svoje mišljenje i stav, pa i g. Branko Stojković, ali to mišljenje i stav moraju biti potkrijepljeni argumentima.

Stojkovićev tekst pokazuje njegovu misaonu rastrojenost, pa piše konfuzno i nepovezano. Vjerojatno je tome uzrok želja njegovih naredbodavaca da žurno napiše nešto, a u cilju blaćenja, vezano za moju knjigu.

Očigledno je da g. Branko Stojković nije ni pročitao knjigu na koju se osvrće, a da je to tako idu u prilog sljedeće činjenice:

a) Autor knjige nije se uključio u obranu Hrvatske od agresije dolaskom iz JNA kako to g. Stojković navodi, već nakon četiri godine provedene u mirovini, a pritom se pismenom izjavom odriče primanja te mirovine da bi dobivao plaću u ZNG-u, koja je bila manja od mirovine.

b) Gospodin Stojković navodi da ne zna protiv koga smo se borili i zašto i tko je platio ratnu štetu. U knjizi je to detaljno obrađeno.

c) Navodi da u knjizi nisu spomenute određene osobe, konkretno i Josip Beljan. To međutim nije točno, pošto sam u prvoj knjizi na str. 61. naveo Josipa Beljana u veoma pozitivnom kontekstu, što on i zaslužuje. U knjizi su prije svega opisivani događaji i eventualno spomenuti akteri tih događaja. Gotovo nitko naveden od strane g. Stojkovića nema skoro nikakve veze s djelovanjem 105. brigade, a ratni put tih osoba meni osobno je slabo poznat.

Svojim navođenjem kako u knjizi nisu spomenute neke osobe navodi me na zaključak:

a) Kako je želio isprovocirati me kako bih rekao što mislim i znam o njima.
b) Time je pokazao da nema blage veze o događanjima u Domovinskom ratu, pa piše, po mom mišljenju, bedastoće.
c) Da je netko od spomenutih njegov tutor i nalogodavac pa to piše po njegovom nalogu.

Moja savjest i moji postupci potpuno su čisti, no pitam se je li čista i gospodinu Stojkoviću, čovjeku koji u Domovinskom ratu nije sudjelovao ni jednog jedinog dana. Otkud mu onda pravo da blati one koji su krvarili, i za njega, dok se on skrivao.?!

U moje vrijeme školovanja đačići prvačići učili su brojiti do dvadeset ili do sto pa me brine činjenica da g. Stojković zna brojati samo do deset, jer je na promociji knjige bilo 148 osoba, a ne deset kako on to navodi.

Što se tiče prijetnji upućenih meni mogu mu samo reći da se bojim samo Boga, a svaka batina ima dva kraja.

Stjepan Ivanić

--------------------------------------------
BRANKO STOJKOVIĆ
B j e l o v a r

0958148290 (Tel/mob.)
brankostojkovic152@yahoo.com

Udruga "ŠTIT"
-------------------------------------------------
Objavljeno: 07.10.2016.
-------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
-------------------------------------------------

Broj članaka: 3344.


Post je objavljen 07.10.2016. u 09:16 sati.