Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/modestiblejz

Marketing

Profesionalna deformacija


James nije bio ovoliko nervozan ni kad je polagao ispit za nivo 007. Ne samo zato što su mu bolnički hodnici općenito stvarali nervozu i što je imao loša iskustva sa svim u vezi zdravstva već i zato što uopće nije imao kontrolu nad ovom situacijom.

-Dobar dan, ja sam Bond, James Bond, upravo sam stigao sa terena, moja supruga je rano jutros primljena u trudovima? – zadihano je upitao dežurnu sestru za prijamnim pultom rodilišta Saint Mary.

-Gospodin bond, James bond? -ponovila je ljubazno sestra u svijetlorozoj uniformi gledajući u monitor službenog kompjutora.

-Da, točno, Bond!

-James bond?

-Bond, da!!! Moja supruga?

-Oprostite gospodine Bond, rano jutros na odjel je primljena samo jedna gospođa, gospođa bond.

-Da, tako je, Bond, recite mi, moja supruga još rađa ili je već rodila?

-Gospodine -nastavila je sestra profesionalno ne skrećući pogled sa ekrana – jutros u 5 sati i 25 minuta na odjel je primljena gospođa bond koja je točno u 9 sati i 30 minuta na svijet donijela zdravu curicu. Porod je prošao bez komplikacija, rodilja i novorođenče bond su odlično i sada se odmaraju. Što se tiče gospođe Bond, o njoj nemam nikakve informacije, žao mi je.

James se prvo ozario ali tren poslije i zapiljio u sestru kao u snajpersku metu -Kako to mislite nemate informacije, pa upravo ste rekli da mi je supruga rodila i da su ona i naša curica odlično? Zar se nešto dogodilo?!

-Gospodine Bond, kako to mislite vaša supruga? -začuđeno ga odmjeri dežurna sestra.

-Kako mislite kako to mislim?! Moja supruga, žena, voljena, ljuba, druga, životna partnerica Bond!

-Gospodine Bond, jasno sam rekla da se, kad se i kako se porodila gospođa bond! O gospođi Bond, rekoh, nemam informacija!

James je osjetio da mu se počela trzati vena na čelu. Nije volio da mu se trza vena na čelu. Djelovalo je neprofesionalno. A i ne bi bilo pametno propucati na ginekologiji. Zato je skupio svo strpljenje koje mu je preostalo:

-Gospodična...

-Gospođa.

-Gospođo sestro, ja sam Bond, James Bond i želim, kumim, došao sam, dotrčao sam sa zadatka, molim vas, mogu li vidjeti svoju suprugu i upravo rođenu kćer!?

Sestra ga na to zabljesne širokim osmijehom –Gospodine, ta što velite, zar se i vama jutros rodila kćerkica? Dakle gospodin bond nije jedini koji danas ima razloga za slavlje! Od srca čestitam!

Bond je osjetio da mu se počeo trzati i kapak.


Post je objavljen 04.10.2016. u 23:00 sati.