Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mojakurukshetra

Marketing

Nedjeljne kontemplacije

Volim kišne nedjelje. Takve nedjelje su mi najdraže jer mogu u miru raditi nešto, bez čežnje za šetnjom po sunčanoj livadi ili chillanjem na otvorenom. Danas sam nakon dugo vremena temeljito očistila sobu. Mora da se unutar mene stvara neki red jer obično mi je prostor djelovanja u stanju koje oslikava moje emocionalno stanje. Ako sam u kaosu, osobnom neredu ili nekom teškom stanju besmisla i tjeskobe, onda mi ni vlastiti prostor ne odiše svježinom i spokojnošću već nagruvanošću i prašinom. Mora da se nešto ipak pokrenulo jer sam danas neke papire pobacala, prebrisala prašinu, pomicala dio knjiga i razvrstala neke stvari, a malo sam se pozabavila i čišćenjem još doduše neupotrebljenog seta za puju koji je bio poliven voskom. Inače ne mogu smisliti nered i ne volim kada mi je okolni prostor prljav, tako da u normalnim okolnostima držim sve u nekoj ravnoteži, no zbog nedavne situacije eskaliranja drama vezanih za nepredvidive i naporne uvjete na poslu, i taj je vid mog života bio prilično uneređen i nesređen.

Premda nisam ništa konkretno napravila za sljedeći radni tjedan- najviše zato jer se subotom želim kako spada odmoriti i zaboraviti na sve što se na poslu događalo, a nedjelju onda provodim puneći duhovne baterije (danas konkretno lekcijom gurua i čitanjem knjige o tantri), osjećam se dosta korisno jer je jedan veliki komad besmisla poprimio nekakvu praktičnu formu- stvari su doslovno sjele na mjesto i osjećam aktivaciju radne energije. Sada se moram samo pozabaviti pronalskom metode motivacije za one koji ju nemaju, a s kojima se ja moram uhvatiti u koštac.

Bila sam neki dan kod svoje susjede koja mi čita natalnu i rekla mi je da mi je karijera na gore-dolje frekvenciji, a ljubav crna noć u kojoj se ne nazire svjetlo. Naime, u kuću ljubavi usrao se Saturn i sad se kljavi po njoj pa ni ne čudi da sama nemam nikakve emocionalne niti kakve druge porive i da mi je 98% vremena za to apsolutno svejedno. Jučer sam imala zanimljiv razgovor s jednom svojom duhovnom poznanicom/prijateljicom s kojom se skoro nikada ne vidim, no često se čujemo. Rekla mi je nešto zanimljivo- da ona misli da ja u trenutnoj fazi života odrađujem kompromis jer da nisam baš osoba od kompromisa. Ima smisla. Meni je prvo palo na pamet da odrađujem toleranciju, no kompromis ima više smisla. Eto, toliko zasad, a sad se bacam u potragu za motivacijskim školjkama na dnu oceana intelektualnih zbivanja.

Post je objavljen 02.10.2016. u 16:13 sati.