Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Poziv na linč fotografa!?

Prije nekoliko dana, održana je misa zadušnica za ubijene časnike i druge dužnosnike nekadašnje NDH. Međutim, umjesto čisto vjerskog obreda mise zadušnice (a na što nakon smrti ima pravo svaka u crkvi krštena osoba, bez obzira tko ona bila), ponovo se ta prigoda s jedne starne iskoristila za ekstremno desničarsko veličanje te iste NDH, a s druge strane kao povod ljevice za lamentacije o antifašizmu i osudu tog događanja (u dobroj domaćoj političkoj tradiciji beskonačnog i besmislenog lijevo-desnog prepucavanja u kojem lijevi predbacuju desnima to što su desni i da su loši zato što su desni, a desni lijevima to što su lijevi i da su loši to što su lijevi, bez da se u 70-i kusur godina odmaklo od toga gdje je tko bio '45. i '91. op.a.)

Međutim, nakon te mise, gomila tzv. "domoljuba" i "velikih katolika" se na društvenim mrežama obrušilo na jednog od prisutnih fotoreportera (kojih je na mjestu događaja bilo više od nekoliko). Razlog? Isključivo njegov ekscentrični izgled (dreadlocks i poveća brada).

Naime, dotični su, samo na temelju izgleda dotičnog fotoreportera (a moguće i zbog toga što je fotoreporter, tj. što ima fotoaparat oko vrata i snima ih), ovoga počastili svom silom neuvislih etiketa i uvreda. Pa su tako, osim što su dotičnoga proglasili "partijskim evidentičarom", uz to još pozivali na nasilje prema dotičnom fotoreporteru, uz opise "kako bi oni njega" i "što bi mu trebalo napraviti"...

Štoviše, kako neki mediji prenose, čak je i u jednoj informativnoj emisiji objavljena tjeralica za dotičnim, a dotični je navodno počeo dobivati i prijetnje fizičkim nasiljem!

Pojedini mediji izdali potjernicu za Dubrovčaninom koji je fotografirao ustašku misu

Telegramovo priopćenje u povodu potjernice sa slikom našeg fotografa koju su objavili opskurni desni mediji


Naravno, sada se postavlja pitanje hoće li naše famozne "institucije" (policija, DORH i ostali koji bi se takvim slučajveima trebali baviti...), a koje bi kao "trebale raditi svoj posao" reagirati na putem interneta i drugih medija izrečene klevete, prijetnje, pozive na nasilje i linč dotičnoga...!? Ili će se poduzeti jedno veliko ništa, i ostaviti dojam da su takvi obrazci ponašanja (prijetnje i pozivi na nasilje) dopustivi...?

A isto tako, postavlja se pitanje kako bi svi ti "domoljubi" i "veliki katolici" (a koji se, iz viđenog u ovom slučaju, ponašaju u potpunoj suprotnosti sa onime što im vjera propagira!) reagirali na pojavu dotičnoga da se ovaj kojim slučajem, sa istom frizurom i bradom, ispred crkve pojavio zaogrnut u hrvatsku zastavu ili u majici sa grbom NDH i natpisom "Bog i Hrvati"?

Post je objavljen 01.10.2016. u 17:21 sati.