Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

UNUTARNJE PITANJE - Ispunjavajući odnos




ISPUNJAVAJUĆI ODNOS

Do sada sam govorio o osnovnim uvjetima koje moraš stvoriti i ispuniti da bi mogao imati sretan odnos.


UNUTARNJE PITANJE - Ispunjavajući odnos
Sai Baba govori O ODNOSIMA

Pitanje koje se sada postavlja glasi: što trebaš činiti ako sretneš osobu koja te posebno zanima?

Da bi u ovakvoj situaciji posjedovao ono što je najnužnije, trebao bi se do tog vremena vježbati u duhovnim praktikama koje sam opisao u trećem poglavlju: ponavljanje imena Božjeg, meditacija, molitva, uspostavljanje kontakta sa unutarnjim glasom, odnosno razvijanje sigurnog osjećaja. Ako to činiš, ništa te više ne može tako lako uzdrmati – pa čak ni jedno toliko važno pitanje kao što je, npr. to je li neka osoba prava, tj. je li ona tvoj duševni partner ili ne.

Ako si se zaljubio, povuci se prije nego što učiniš dalje korake koji bi za tebe već značili vezanost. Meditiraj pred svojim oltarom o pitanju je li to partner tvog života, pri tome nastoj da na tebe ne utječu tvoje želje i zamoli Gospodina da ti pošalje odgovor. Njega ćeš primiti preko unutarnjeg glasa ako si razvio sposobnost da ga čuješ, ili možda uz pomoć sna, kroz siguran osjećaj razgovora s prijateljem ili s pomoću bilo kakve „slučajnosti“. Imaj na umu da se duhovni razvoj sastoji i u tome da prepoznaješ i shvaćaš prave poruke.

Ako duhovno još nisi mnogo ili ako još uopće nisi ništa učinio, ipak sjedni i moli. Gospodin nema ega. On će zato odgovoriti i onda kada zna da se ti obično ne brineš mnogo za Njega. On je uvijek tu za tebe, bez obzira koliko se ti malo trudi oko Njega.

Ako imaš osjećaj da usprkos tome ne dobivaš odgovor, odnosno ako ga ne vidiš ili ne razumiješ, tada se pokušaj poslužiti „radionicom“ s dva jastuka, koje ćeš najprije prinijeti Gospodinu. Jedan jastuk (A) si ti, drugi jastuk (B) je tvoje Najviše Sebstvo. Sjedni na jastuk A i pitaj svoje Sebstvo (jastuk B) što ti savjetuje.
Sada sjedni na jastuk B i odgovori u svojstvu svog Sebstva. Budi otvoren za odgovor. Jednostavno izgovori glasno ono što ti padne na pamet. Iznenadit ćeš se koliko će odgovor biti mudar.

Ako si se upoznao s tehnikom Phylis Krystal (npr. kroz knjige Raskidanje unutarnjih okova, Slobodan od straha i neprihvaćanja), tada možeš svom Najvišem Sebstvu postavljati pitanja s pomoću trokuta.

Svejedno koju tehniku primijenio, drži se odgovora koji dobiješ. Ako npr. dobiješ negativan odgovor, vjeruj da tvoje Najviše Sebstvo uvijek zna bolje od tebe što je dobro za tebe, odnosno što bi trebao izbjegavati.

Ako si zaljubljen, negativan će te odgovor povrijediti jer razara nadu koju gajiš u sebi. Zato pusti da prođe vrijeme tugovanja. Ranjene životinje se, npr. povlače na neko tiho mjesto gdje ih nitko ne smeta, sve dok im rane ne zacijele. Uzmi ozbiljno svoju tugu, nemoj je javno pokazivati niti pokušati potisnuti. Prema sebi i svojim osjećajima trebaš se odnositi ozbiljno i odgovorno.

Možda ti je potrebno to vrijeme unutarnjeg sabiranja i zacjeljivanja da bi poslije mogao s rečenom osobom razgovarati o svojim osjećajima.

Ne žuri. Većinu pogrešaka ljudi čine jer se odveć žure. No pazi i na to da tu tebi važnu osobu ne pustiš da besmisleno čeka – posebno ne u slučaju ako je za nju jasna odluka posebno važna.





Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html



Post je objavljen 27.09.2016. u 12:31 sati.