Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/carobninaputak

Marketing

UNUTARNJI VODIČ - Duhovnost




UNUTARNJI VODIČ – Duhovnost
Sai Baba govori O ODNOSIMA


Ako prakticiraš namasmaranu (ponavljanje Imena Božjeg) i meditaciju, ne samo da ćeš sa sigurnošću naći mir i poboljšati svoje odnose već ćeš pročistiti i tvoju nutrinu. Zamisli svoju dušu kao čudesan, blistav dijamant koji je s vremenom prekrilo mnogo prašine i nečistoće. Namasmarana i meditacija otklanjaju sve više tih nečistoća, sve dok na kraju ne preostane još samo sjajan dijamant.

Taj dijamant tvoje je istinsko i najviše Sebstvo, Bog kojega nalaziš u najdubljoj nutrini svoje duše. Što više dolaziš u kontakt s njom, što više uspijevaš ojačati to svoje unutarnje svjetlo, to više dolaziš u dodir sa svojim unutarnjim vodičem. Taj dodir s njime možda će se manifestirati na takav način da ćeš upoznati svoj unutarnji glas koji ti daje odgovore na pitanja na koje ti nikada ne bi nadošao, koji te vodi, tješi i upućuje. Te upute, umjesto putem unutarnjeg glasa, možeš dobiti i s pomoću potpuno sigurna, snažna osjećaja kakva u tom obliku do tada nisi poznavao.

Unutarnje vodstvo možeš dobiti i preko snova, vizija ili unutarnjih slika.

Prilikom postavljanja pitanja tvome unutarnjem vodiču, važno je da budeš što je moguće jasniji i da se u najvećoj mogućoj mjeri suzdržiš od osobnih želja.

Svejedno kakva oblika to unutarnje vodstvo bilo, ono će biti potpuno nova dimenzija u tvome životu i otvorit će ti mogućnost koje do tada nisi imao.

Glede tvog unutarnjeg vodiča trebao bi znati još i sljedeće: tvoj glas, tvoji osjećaji i tvoje slike namijenjeni su ponajprije tebi. Nemoj s pomoću njih utjecati na druge. Čuvaj se manipulacija uz pomoć kojekakvih „nadahnuća“.

Postoje iznimke, kada si upućen da ono što si čuo odnosno vidio preneseš dalje. Uvijek se najprije dobro uvjeri da nema sumnje u to da si dobio, odnosno čuo takvu uputu.
To unutarnje vodstvo od odlučna je značenja za tvoj odnos. Ako si našao svog unutarnjeg vodiča dok si još bio sam, on će ti biti presudna pomoć pri izboru partnera. Ako upoznaš osobu za koju osjećaš da te osobito privlači, povuci se k svome oltaru ili na neko drugo mirno mjesto i pitaj svog vodiča, što on misli o toj osobi. Pitaj je li jasno vidiš. Ako ti on savjetuje da se kloniš te osobe, drži se tog savjeta ma kako ti teško pao jer tvoj ti vodič to sasvim sigurno ne kaže da bi te oneraspoložio, nego zato da te sačuva od patnje koja bi te možda snašla tek za mnogo, mnogo godina.

Primjerice, žena, koja je pitala svog unutarnjeg vodiča za savjet u vezi s nekim muškarcem, u početku je bila iznenađena i rastužena njegovim savjetom da se kloni tog muškarca. Savjet je ipak poslušala, iako ju je boljelo odreći se muškarca koji joj je dotaknuo srce.

Nakon nekog vremena srela je drugog muškarca za kojeg joj je bilo smjesta jasno da joj mnogo bolje odgovara nego onaj prvi i da bi bila velika pogreška da nije poslušala savjet svojeg unutarnjeg vodiča.

Kao i prije braka, i u braku jednako je važno pitati svog unutarnjeg vodiča za savjet. Na primjer, neka je žena jako voljela svog supruga, ali se često svađala s njime. Pitala je svog unutarnjeg vodiča što je tome razlog i što da napravi kako bi izbjegla svađe. Dobila je odgovor da je odveć nestrpljiva i da se prebrzo osjeća napadnutom: da bi pri svakom nesporazumu trebala misliti na to kako je njezin muž voli i cijeni: trebala bi u sebi ponavljati Ime Božje i u nuždi se povući na neko osamljeno mjesto, pa će se vremenom sve popraviti.

Poslušala je te savjete, i njezin je odnos dosegnuo do tada nedostižnu srdačnost i dubinu.

Unutarnji učitelj od neprocjenjive je pomoći ne samo kada je riječ o braku veći i s obzirom na dobrobit djece i obitelji. Koliko tu ima pitanja, koliko se odluka mora donijeti, koje ponekad mogu biti od presudnog značenja za cijeli život. To je za mnoge teško opterećenje koje podnose tek s mnogo muke, ako ga uopće podnose. Kroz unutarnje vodstvo, odnosno kroz vodstvo najvišeg Sebstva svaka odluka dobiva sasvim drugačiju dimenziju. Zahvaljujući kontaktu sa svojim unutarnjim učiteljem ti više nisi sam na ovome svijetu, već imaš uza se stalna pratioca koji slijedi samo jedan jedini cilj: da ti pomaže, da te vodi, da te podučava.





Sai Baba govori O ODNOSIMA dio je serijala od pet knjiga (Sai Baba govori zapadu, Sai Baba govori o svijetu i Bogu, Sai Baba govori o psihoterapiji te Sai Baba govori o odgoju) . Prenositelj svih pet knjiga je Stephan v. Stepski Doliwa, a prevoditelj na hrvatski jezik, Vili Bayer.
Obzirom na suvremenost teme i nužnost pokretanja tako važnih promjena u vlastitim životima krenula sam sa objavljivanjem ove knjige, temu po temu, sa nadom da će Vas barem malo dotaći.
http://putpokazi.com/odvazno_nakladnistvo/sai_ljudske_vrijednosti/sai_baba_govori/sai_baba_govori.html


Post je objavljen 14.09.2016. u 20:39 sati.