Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

Akcija upisa u Registar u Slavonskom Brodu

Dragi naši, u četvrtak, 15. rujna, od 10 do 12 sati, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod (Ante Starčevića 13), održat će se akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Akcija će se održati na inicijativu Udruge „Slap“ iz Slavonskog Broda. Udruga „Slap“ je dobrotvorna-humanitarna udruga koja prije svega okuplja roditelje i članove obitelji djece oboljele malignih i rijetkih bolesti te im je želja i ovom akcijom osvijestiti sugrađane o važnosti pomaganja oboljelim osobama u potrazi za podudarnim darivateljima.

Podsjećamo da se u Registar mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upisom u Registar povećavate šanse za pronalaskom podudarnog darivatelja osoba kojima je za ozdravljenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica ili koštane srži.

Za sve Vas koji niste u mogućnosti pridružiti nam se na ovoj akciji u nastavku stavljamo link na popis transfuzijskih centara u Republici Hrvatskoj u kojima je trajno omogućen upis.


Post je objavljen 09.09.2016. u 11:55 sati.