Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Sitnice koje "život znače"

Digitalni fotoaparat, baterija i memorijska karticu mnogima su sasvim dovoljne stvari da se osjećaju fotografima. Iako to donekle stoji, ipak postoje i neke sitnice koje možda nisu neophodne, ali jako pomažu...

1) rezervne baterije
Uz većinu aparata serijski dolazi samo jedna baterija ili set jednokratnih baterija (ako koristi AA ili AAA) veličinu. Kako baterije ne traju vječno, te ih je potrebno ili puniti ili zamjeniti, nije naodmet nabaviti još koju rezervnu bateriju, odnosno set punjivih AA ili AAA baterija, te ih uvijek nositi sa sobom.

2) rezervna memorijska kartica
Rezervna memorijska kartica je za digitalni aparat otprilike kao rezervna rola filma za filmski. Dobro dođe ako se dogodi da se jedna kartica napuni. Štoviše, bolje je imati dvije kartice manjeg kapaciteta nego samo jednu većeg, jer se može dogoditi da jedna kartica crkne; ako su snimke na dvije kartice, barem dio snimaka "preživi".

3) osnovni pribor za čišćenje
U osnovni pribor za čišćenje spada obična malena pamučna krpica, ili tzv. "lenspen" za čišćenje aparata. Za uklanjanje fleka s objektiva i prašine s aparata, sasvim dovoljno.

4) foto-torbica
Ne foto torba, već torbica, navlaka, futrola, etui ili kako bi s eto moglo nazvati, pomogućnosti da u nju osim samog parata stanu i stvari iz prve tri stavke. Ne samo da olakšava nošenje već štiti aparat od prašine i od mehaničkih oštećenja.

Post je objavljen 06.09.2016. u 20:01 sati.