Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Srodna duša...

Srodna duša ...
Ideal svakog je naći svoju srodnu dušu. Ma šta srodnu, drugu polovicu jabuke. Ne znam kako je to zamišljeno, jer na drvetu rastu cijele jabuke, ali valjda postoji to drvo sa rasječenim jabukama.
Po mitologiji je idealno biće za kaznu (nitko, pa ni Bogovi, ne voli previše idealne osobe) presjeklo tu osobu na dva dijela i frljnulo je. Sad nije jasno da li je na raspolaganju bila cijela planeta, i odredjeno vrijeme ili je bačeno sve na isto mjesto istog trena.
Sad se ti komadi traže da se spoje.Toliko jabuka celih, a ja tražim polovicu...


Nešto mislim, ako je moja idealna polovica otišla u Tanganjiku, da li imam pravo na popust kod avionskih kompanija ?? I što ako ja zapucam na kraj svijeta, a moj idealni se zadovoljio nekom prosječnom ženskicom i mene, idealnu polovicu, i ne pogleda?? Strašno. Mogao je baš i on da krene meni u susret. I to mi je neki idealac.
Sve se to još nekako i može srediti, ali problem je ako je moja idealna polovica bačena u neki drugi vijek, i sad pati i čeka mene idealca. Uf ... uf ... uf ...
Ništa nam ne preostaje nego da tiho patimo i okrivljujemo sve što nam tu srodnu dušu, idealnu polovicu ne strpaše u susjedstvo, pa da se ne maltretiramo tražeći se.
Nije mi jasno samo jedno, da li se to odmah prepozna, cap ca rap ... i nema više drugih traženja, ili se mora istraživati malo duže, oprobavati razne duše i polovice i kad vidiš da se poklopilo, ne miči ...Što ako promašiš, učini ti se tvoja polovica, a ono...

Što li se radi u toj idealnoj kombinaciji ?? Drži se za ruke, gleda u oči i guče, a gu, a gu ... Tko tu kuha ručak, donosi namirnice, parkira kola, popravlja onih milijun dosadnih tandrmoljaka po kući ??
Mora li tu mozak i srce surađivati, ili nije bitno ...
Mnogo teško te plovice idealne, i što ako se cijeli život ne udješ u isti vlak ??
Sjediš, patiš, čekaš, samuješ ??
To mi se i ne dopada previše ...
Hm ... kome bi se dopalo?
Opet daj što daš, i nije neka opcija..okreni, obrni, teško, pa to
ti je.



Post je objavljen 28.08.2016. u 10:39 sati.