Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

HEROJI DANA: Hrabri vatrogasci iz 15 metara duboke jame pune lešina spasili dva štenca

BALE

Nepoznat netko odlučio je riješiti se svoja dva preslatka štenca bacanjem u čak 15 metara duboku jamu na području Rovinja, među krupni otpad i lešine drugih životinja. Bila bi to još jedna tužna priča kakvih ima daleko previše u Hrvatskoj da turisti slučajno nisu šetali tim područjem i hitno alarmirali DVD Bale, a oni pak svoje kolege iz Javne vatrogasne postrojbe Rovinj-Rovigno.
Image and video hosting by TinyPic
Budući da je riječ o stručnjacima za spašavanje u visinama i dubinama, hrabri momci nisu previše čekali i dva štenca ubrzo su, neozlijeđeni, izvučeni na sigurno. "U pitanju je jama od nekih 15-ak metara. Čim su nas čuli izvukli su se ispod lešina drugih životinja koje su bile na dnu jame i dočekali nas. Povremeno nam se dogodi slučaj kada psi upadnu u jamu, no u većini slučajeva to su lovački psi i vlasnici nas osobno zovu u pomoć. Srećom, ovakvi grozni slučajevi se ne događaju često kod nas", kaže Evilijano Gašpić, zapovjednik JVP-a.

"Jedan je već našao novog vlasnika, iskreno se nadam normalnog, dok je drugi uz sponzorstvo Grada Rovinja odmah smješten u stacionar i čeka svog čovjeka. Ti jadničci u ovoj jami ne bi odmah uginuli jer je bila puna lešina pa bi imali što jesti, ali da nije bilo slučajnih prolaznika, ne bi dugo poživjeli", kaže Gašpić. Imena vatrogasaca koji su se spustili među lešine i izvukli psiće na sigurno nije nam htio otkriti jer, kaže, oni sami ne žele da ih se posebno ističe. Ipak, da su i oni i njihovi kolege doista heroji, pokazuje i velik broj zahvala građana koji ih od objave ove priče na Facebooku zatrpavaju komplimentima - zasluženo.….index.hr

Image and video hosting by TinyPic


Post je objavljen 27.08.2016. u 07:40 sati.