Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tibica

Marketing

Kakvi smo, takvi smo.....

-Debela, debela!
-Očalinko!
-Žirafo!
-Kravo glupa!
-Slonovsko mladunče!
-Ružan si ko pas!
-Glupa si ko noć!

Zašto i kada djeca počinju koristiti ružne izraze? Zašto ono što nije „ukalupljeno“ mora imati svoje ružne nazive? Zašto svi kažu da su djeca okrutna kada smo to zapravo mi, odrasli?

Zamislimo situaciju u kojoj dvije osobe ženskog roda raspravljaju.
Jedna se hvalila drugoj kako joj tata ima puno previše kilograma i kako ga svi zbog toga zezaju i smiju mu se i govore mu da je debeo. I da i njezina djeca u razdoblju od 4 i 6 godina isto ismijavaju dedu. I to joj je normalno. Što on ima biti tako debeo? Nek smršavi pa mu se nitko neće rugati.
Druga kaže kak je ona uvijek bila mršava i jako visoka i kako su joj se uvijek djeca rugala zbog toga i da je imala komplekse u djetinjstvu.
Treća osoba šuti jer ne želi ništa reči zbog čega bi 3 svjetski mogao započeti.
Prva se nadovezuje na to kako je ona najniža u familiji ali da je u biti jako visoka i da joj nikad nije bilo jasno zašto netko ima kompleks ako je niži jer je ona imala užasan kompleks što je visoka.
Druga kaže da je danas normalno kada su svi jako mršavi i visoki i da je to ok. Pogotovo što klinci znaju biti tako okrutni.
Prva se prebacuje na razgovor o novoj kremi za brzo tamnjenje koju mora isprobati jer odvratno je biti bijel tijekom cijele godine a pogotovo ljeti a na kvarcanje više ne stiže. Mora ići na treninge.
Druga kima glavom i ispituje gdje je tu kremu vidjela.
Prva kaže kako mora pojačati treninge i smanjiti obroke (ali ne i slatko bez čega nemože) jer želi stati u traperice koje je nosila kada je imala 18 i kada je bila „ono ful, ful mršava, gotovo anoreksična“ i da se neće osjećati dobro dok to ne postigne. I djeca vježbaju s njom jer se moraju naučiti redu i disciplini.
Treća osoba se pita od kud takav niski prag samopouzdanja prvoj? Od kud tolki kompleksi jer kako drugačije protumačiti želju „bliže-sam-40oj–nego-30oj“ žene da stane u traperice koje je nosila kada je bila u srednjoj i kada je skoro svaki kozmetički zahvat isprobala (ako treba ići će i pod nož) i kada se tacka sa svakakvim kremicama u pokušaju da zaustavi proces starenja kao da se radi o najgoroj bolesti na svijetu. Doduše, kad si malo bolje razmisli ta „bolest“ zvana starenje odnese najviše života.

Back to reality - ne kažem da žena netreba misliti na svoj izgled i da se treba zapustiti ali s druge strane ne shvaćam opsesivnost brojenja kalorija, prebrojavanjem sijedih, vježbanja do iznemoglosti i isprobavanje svega i svačega što „može pomoći“ očuvanju izgleda klinkice.
Svaka žena bi trebala pogledat se u ogledalo i reči – takva sam kakva sam i volim se zbog toga!
Pa imala ona 10 kg više ili manje!
OK je voditi računa o sebi, o zdravlju ali pretjerivanje ne vodi do sreće.
Opsjednutost izgledom dovodi samo do novih frustracija koje prenašate na svoju okolinu, na društo u kojem živite i dovodi do iskrivljavanju slike čovjeka.
Ako je netko debeli da li ste se zapitali zašto je debeo? OK, možda jede previše ali da li postoji razlog tome?
Ako je netko premršav da li odmah treba vikat anoreksičarko? Da li ste se ikada zapitali zašto je to tako?
Ako se netko zapustio možda ima razlog koji je doveo do tog stanja?

Nedavno sam slušala na radiju neku raspravu vezanu na članak u dnevnim novinama gdje je neki tip javno priznao da želi razvod jer ga žena više nimalo ne privlači jer se udebljala! Ej, udebljala se!!!!! Katastrofa!!!! (*sarkazam*)
Na njenom mjestu ja bih tražila razvod jer kod udavanja je mislila da se udala za muškarca sa mozgom a ne sa taštinom.
Ono, ok je kad se muškarac udeblja ko pajcek ali kad žena nabaci kile onda je to katastrofa razmjera ledenog doba!

Ljudska opsjednutost samim sobom je najgora „vrlina“ koju osoba može posjedovati. I najgora osobina koju prenaša na svoje potomke.
I onda kažu da su djeca okrutna jer bez problema će se drugoj djeci i odraslima rugati za „nedostatke“.
Ma nisu okrutna, ona su samo onakva kakvim ste ih stvorili!
Odrasli su okrutni....



Post je objavljen 29.07.2016. u 15:51 sati.