Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ap-placenici

Marketing

Op. "Pathfinder II - Redemption 2016." - 2.dio


Nakon "pogibije" razmišljamo kako smo uspjeli ući tako duboko iza linije i nije nam jasno. Vjerojatno dok su naši na putu ginuli, mi smo po boku gurali naprijed. Istekom bleedouta penjemo se na puteljak prema nasem Mash-u, a na puteljku stoji 20-tak neprijatelja koji isto tako zbunjeno gledaju što mi tu radimo. Prepucavanja na tom brdu su nastavila neko vrijeme, pa nas Dodo šalje ponovno u izvidnicu povodom "intela" da neprijatelj traži adaptanium na jednom udaljenom području. Lutamo po dosta teškom i neprohodnom terenu i najviše se borimo s paucima. Na jednoj čistini stajemo, javljamo zapovjedništvu da je sve čisto i uzimamo predah prije povratka u HQ. Na povratku nailazimo na patrolu koja traži adaptanium. Nisu nas primijetili, pa se skrivamo i čekamo priliku. Laci skida jednog, što ih je iznenadilo i vrlo brzo nas okružuju. Mrzli uspijeva skinuti jos jednog i to je to. Jednostavno nismo imali šanse protiv 15-orice. Odrađujemo bleedout i krećemo u HQ na oživljavanje. Putem nailazimo na mnogobrojne neprijatelje u napadu na naš HQ. Naravno, ne možemo ništa nego ih samo preskakati.

Plaćenici

Dolazimo u HQ koji za par minuta neprijatelj zauzima, Nešto se komešaju po HQ i nas upozoravaju da smo "mrtvi" iako nam se bliži vrijeme oživljavanja. S nama se trebao oživiti i jedan od zapovjednika, pa kujemo plan. Dogovaramo se prvo riješiti medica, a zatim rafalno zasuti ostale, pa koliko ih riješimo, riješimo. Međutim neprijatelji shvaćaju kako nemaju koristi od zadržavanja u nasem HQ, pa nastavljaju dalje prije nego smo se stigli oživjeti i realizirati svoj plan. Kako se bliži vrijeme pauze u 20:00 sati, krećemo nazad prema taborištu (spavaonicama). Prolaskom kroz polje ružmarina i nižeg raslinja nailazimo na dvojicu neprijatelja kako se šuljaju. Pridružuju nam se i Vipersi, te ih rješavamo. Odrađujemo grupnu fotku i nastavljamo dalje prema bazi.

Plaćenici

Nastavak noćnog fajta se očekivao u 22:00, ali odlučeno je da se neće krenuti u to vrijeme vec u 03:00. Tu smo ostali razočarani, ali neki od "boraca" iz susjednih zemalja valjda nisu mogli više, te su morali uloviti beauty sleep, ali OK. Pritom ne mislim na susjede iz BiH, koji su pravi borci. Nakon toga odlučujemo da je za nas gotovo sa borbama i raspremamo se. Ustajemo oko 07:00, rješavamo kavu, doručak i krećemo na kupanje, sunčanje i uživanje u predivnom ambijentu otoka Mrčare. Sve u svemu odlično iskustvo, organizacija vrhunska. Imali smo grah dobrodošlice, subotu nakon kraja borbi ručak, a navečer roštilj i pivo u neograničenim količinama. Uslijedila je tombola na kojoj Laci osvaja elektronske mete, a Lektor Mauser C96 repliku. Vjerujem da smo tamo i na Pathfinderu III. sljedeće 2017.godine.

Tekst i foto: Lektor
(nastavlja se...)


Post je objavljen 24.07.2016. u 12:12 sati.