Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sjedi5

Marketing

35. Primijenjeno oblikovanje - dizajnOd 1. razreda osnovne škole pod izbornim temama iz Likovne kulture nastavno je područje Primijenjeno oblikovanje - dizajn.
Do 4. razreda djeca nauče mnogo toga o dizajnu i dizajniranju predmeta za svakodnevnu uporabu.

U 4. razredu, u mjesecu svibnju, djeca su dobila zadaću da donesu svoju kartonsku stopu i klamaricu. Svaki učenik dobio je zadatak da dizajnira jednu žensku sandalu.

Dečki su se malo bunili zašto oni rade ženske sandale, ali kad sam im objasnila da među vrhunskim dizajnerima ženske odjeće i obuće ima puno muškaraca, bili su zadovoljni.


U dva školska sata djeca su uz pomoć kolaža stvarala svoje kreacije. Bilo je malo tehničkih problema zbog toga što u početku sve sandale nisu bile uoptrebljive, tj. nisu se mogle obuti.

Nazuvajući svoje sandale shvatili su da dizajnerski posao nije baš lagan. Trebalo je voditi brigu o uporabljivosti tj. smještaju prstiju, ristu i širini gležnja, skladnosti boja, veličini i širini trakica, ukrasnim detaljima…
Ovaj zadatak veoma ih je obradovao i skoro svi su vrlo uspješno obavili zadatak.Osim dizajnerskog zadatka, pošto nisu svi razlikovali natikaču, sandalu i japanke, dobili su još jednu poduku. A neki su i prvi put čuli za rist i gležanj.Tko zna, možda na jednoj od ovih sandala bude pisalo Made in Croatia.Post je objavljen 16.07.2016. u 15:03 sati.