Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sumi

Marketing

Sigurnost i povjerenje

Svaka čast pojedincima u MUP-u koji rade kako treba ali ja na takve nisam naišao u svom iskustvu s njima.

Prije koji mjesec me neka baba izgurala sa ceste, jednostavno mi je uletjela sa sporedne ulice, s lijeva, direkt u mene, i instiktivno skrenem u nogostup desno samo da ne dođe do sudara.
I pošto je baš tu cesta bila niža zbog šahta, odnosno rizol viši, shebem gumu, felgu i još štošta... Ukupni trošak 3000 kn

Baba se nakratko zaustavila, s lijeve, suprotne meni trake je bio zaustavljen bijeli caddy, čovjek se unutra uhvatio za glavu jer je u zadnji tren zakočio. Baba je zapravo nama dvojici uletjela u škare.

Što je dalje bilo?
Baba se nakratko zaustavila i kad je vidjela u retrovizoru moje auto shebano na travnjaku (a čuo se i jak udarac), dala se u bijeg.
Pošto je moj auto još i dalje vozio (uz lupanje i poskakivanje), krenuo sam u potjeru i zaustavio je u 3 navrata u sljedećih 300 m, pokušavao sam joj objasniti što je napravila, ona je negirala i digla prozor i pobjegla, iako sam je upozorio da zovem policiju.

Policija je stigla, očevid je obavljen, auto za koji dan popravljen, i onda su počeli problemi.
Hodočašćenje u MUP u Heinzelovu, 2-3 puta tjedno, i podastiranje dokaza iz istrage koju sam osobno vodio.

Dakle, mjesto gdje sam presretao babu (ne i samo mjesto nesreće), je pokriveno komunalnim nadzornim kamerama. Našao sam točnu snimku točne kamere (koju nisam vidio jer to ne smijem), registraciju gospođe, i najvažniji podatak, da je gospodin koji je netom prije nesreće također prošao caddy-ijem ispod kamera, zapravo SVJEDOK slučaja, kojeg je poslije prolaska ispod kamera vidio.

Trebam li napomenuti da sam u tom postupku od očevidnog policajca, na moje predlaganje korištenja snimke, dobio odgovor da osobno nabavim snimku, jer kao on nema vremena 24 h dnevno rješavati moj slučaj. A po zakonu snimku ne može nabaviti čak ni drugi policajac osim očevidnog zaduženog za konkretan slučaj, a kamoli bi to snimku mogla nabaviti civilna osoba (ja).
Igre i igrice.

Dakle, na kraju krajeva, nakon mojih 10ak posjeta postaji sa sve suženijom istragom (koju sam vodio ja, a tamo sam donosio dokaze), ostali smo na tome da postoji svjedok i kamera koja ga je snimila i na tome je visio čitav slučaj.

Policija je rekla na sve da se na snimci ne vidi registracija caddyija, a kad sam osobno našao jedan sličan caddy i policiju uputio na njega, taj čovjek mi je poslije prepričao da mu je policija rekla da caddy nije WV kao njegov nego citroen. Dakle oni na kameri vide koje je marke vozilo, a ne vide registraciju čija slova su jasnija i veca od slova marke vozila.

Nekako sam skeptican u ispravnost istrage.
belj


Slučaj drugi
Neki dan šetak djecu i vidim očevidni kombi na parkingu i reko djeci ajmo vidit što se događa, da djeca vide policiju i kombi. Tamo susjed kojeg pitam što se događa, kad susjed odma mene pita jel to moj auto nasuprot njegovog (balkon mu je odmah iznad auta).
Kažem "ja sam tu parkirao", kaže susjed "razbili ste mi limove" (ispod maske na prednjam dijelu su mu na bokove zinuli limovi a presavijeni dijelovi su bili hrđavi".

Policajac me napao agresivnim tonom je li to moj auto i da djecu odmah vozim kući i da se vratim sa dokumentima.

Instantno sam negodovao na pristup službene osobe. Cijeli slučaj se rješavao sat ipo vremena u policijskom kombiju gdje sam policajcu sa debelim stažom objašanjavao da moje auto nema oštećenja, da nisam pijanac i debil i da ne razbijam auta okolo.
Policajac je krenuo pristupom samilosti da upozori susjeda ako me ovaj tuži da ću ja biti ovršen za 1000 eura.
Ja taj pristup nisam odobravao već sam krenuo protunapadom da nisam kriv i da me susjed prvo mogao pozvoniti doma kad zna čije je auto i gdje živim.
U tom metežu , kad nije bilo policajca par minuta, susjed me pokušavao utješiti da neću ja platiti štetu nego osiguranje, i da je moja registracija dirala njegovu i da nešto moram platiti. Čisti pokušaj prevare i iznude i za to sam ga ulovio nisam htio puštati.
Policajac se sav tresao govoreći mi da ja prijetim (zapravo upozoravam da ako me ne puste obojica da slijedi kaznena prijava).
U međuvremenu stari laže 3 puta, mijenja iskaz kada je zadnji put vozio auto, 2 dana, 10 dana, i nakraju u zapisniku 20 dana.
Opet nema policajca 2 minute. Kažem starom da ima kamera pred ulazom, želi li na sud sa mnom , jer ja neću odustati i da kune neću uzet svojoj djeci iz usta da njemu plaćam popravak auta.
Stvar se oteže.
Konačno postavljam pitanje glasno na cijelom parkingu: Je li ja imam pogrešnu registaciju (DU) ???
Uz sve obojicu molim da me puste na miru, upozoravam ako se ne urazume da ću zvati hitnu, a da isto tako i ja mogu sad pozvati policiju i tržiti odvojeni uviodjej tvrdeci da je ovaj mene udario, što ne radim, naravno jer sam normalan.

Na kraju ipak kombinacija moljenja, upozoravanja i objašnjavanja kako moje auto nema oštećenja, prislonio sam registraciju na drugu ali ne i udario, i da sam to namjerno napravo kako mi se podmeće i namjerno "sakrio", "napustio mjesto nesreće", i "neostavio svoje podatke" kako je policajac govorio, pa valjda bi preparkirao auto da sam tako udario i išao sakriti slučaj. Ne bi ga ostavio dodirnutog registracijama.

Sat ipo vremena.
Za očiglednu susjedovu namještaljku.
I da to policajac ne riješi na neki bolji način nego dovodeći mene u još stresniji položaj....
Ne znam...

povjerenje i sigurnost...?
Ja da sam iskusan i pošten policajac, odmah bi čovjeku rekao kako to sve izgleda i uputio obojicu u prava....meni je to , imao sam osjećaj tada, oduzelo 5 godina života.
A trebam li govoriti da sam zbog toga kasnio sa svojim dogovorenim poslom?
Očigledno ni kriv ni dužan, za što???


Ajmo dalje...

Tuđi slučajevi

Trebam li opisati da mi je jedna bliska osoba doživjela provalu i pljačku stana i da na poziv policije očevid uopće nije obavljen?


Ajmo dalje...

Pogledajte OVO. Pod okom kamere, javno, i policajac ne rezonira gdje je granica kršenja zakona i zaštite zakona, jer on bi tu trebao biti samo i isključivo da štiti i uspostavlja već pomno donešene zakone za koje su neki krv lili. Ali ne izgleda da je tako. Prije bi se reklo da policajac na licu mjesta donosi svoje zakone na svoju ruku. Kako njemu paše, da nema problema na poslu.
Jer on "naređuje" i onda uhićuje jer se osoba "oglušila o naredbu" i "ne sluša". Kao kad plaše malu djecu, "ako nisi dobar, ako ne slušaš, doće striček policajac".... još gore, daleko.
Meni to liči više na sustavno razrušavanje ustava i zakona nego na štićenje a kamoli pomoć u izgradnji ustavno pravnog poretka, što je dužnost MUP-a.

Koliko je sustav truo da čovjek koji bi trebao biti glavni za suzbijanje prostitucije ispada da je dulje vremena glavni u zaštiti i omogućavanja iste...LINK



Imamo Rvacku


Post je objavljen 14.07.2016. u 09:56 sati.